Och tussarna flyger

Snuttan & Nova rök ihop nu ikväll. Nova blev så rädd att hon pissade på sig. Och jag fick ett bett i handen när jag skulle hindra Snuttan från att flyga på Nova igen. Har tvättat det ordentligt och hoppas att det inte blir infekterat. Men kattbett har ju en förmåga att bli det =( Får se hur det ser ut imorgon när jag ska upp och jobba.


PM

Nu finns PM'et till utställningen ute på JHKK's hemsida. Sammanlagt 8 golden anmälda. 1 valp, 5 hanar & 2 tikar. Och två av hanarna är mina =) Ska bli intresant att se vad Patric Ragnarsson tycker om mina hundar då han är auktoriserad domare på golden. Men om hundarna går i samma ordning som på PM'et så kommer golden att gå allra sist. Men jag kommer att vara där redan när det börjar för att få en bra plats och titta på alla andra som jag känner som är där. Måste ju heja på dom!!

Konfetti!!

Idag när jag kom hem hade Marwin fixat till lite konfetti av några tidningar till kattungarnas stora lycka. Se själva =)



Här håller jag på att försöka sopa ihop allt papper med stor hjälp av de små =)



Nu tar jag dig



Det går bättre att fixa till en hög om man är två



Skoj vi har



Nämen hur kan du tro att jag har gjort detta?


Navelbråck =(

Idag märkte jag att lilla Flo har navelbråck. Det är ett väldigt litet bråck och det kan växa ihop av sig själv eller behöva opereras senare. Men jag har ingen lust att sälja en kattunge med en defekt så eventuellt får jag ändra mina planer och behålla henne istället. Får se hur det utvecklas framöver.

Idag tränade jag lite slalom med Frode. Mitt nästa mål med honom är att kunna gå på båda sidor om honom när han tar det så vi kan tjäna tid på agilityplan. Med Marwin är jag så smart att jag tränar att gå på båda sidor från början så han ska lära sig det på en gång ;) Och hans träning med slalomet går också framåt. Han springer nu igenom en väldigt liten korridor =) Blev lite läggande under gång med honom också.

Agility

Idag har jag varit till Brunflo och tränat agility. På vägen hämtade jag upp Ida som hade sin Biffen med sig och lånehunden Jazmine. Vid agilityplan mötte även Maria & Jessica med hundar upp. Det var riktigt roligt att träffas och träna en stund. Frode var jättetaggad och duktig. Men han körde lite plock-e-pinn med hindrena ;) Marwin var också jätteduktig. Han är så följsam och lättlärd så det är ett sant nöje att träna honom. Och så har han börjat att hoppa bättre. Han tar inte i för "kung och fosterland" längre utan hoppar mer energisnålt. Och vad skoj han tycker att det är =)

Efter agility'n var jag bjuden till Vilgot på tårta. Och efter det beställde vi hämtmat från Sibylla. För mig blev det pizza så det blir till att motionera lite extra efter alla godsaker man stoppat i sig ;)

Jag bara måste....

....få visa er nåt otroligt sött =)



Mini tyckte denna burk var otroligt kul att leka i


Underbar promenad!!

Solen hann ju förståss försvinna bland en massa moln men jag tordes inte ge mig ut tidigare än fyra med tanke på älgjakten som pågår i skogarna runt omkring. Men hundarna tyckte det var så skoj med en långpommis =) Frode går mest runt och filosoferar medans Marwin far runt som ett jehu hela tiden. Vi hade även fint sällskap av Trollet som tycker att de små fjunen här inne är oerhört jobbiga så hon gillade nog också promenaden =)



Marwin spanar på utsikten



Grabbarna har hittat nåt gott att lukta på



Vårat fina promenadsällskap



Är det månne en fågel där jag kan ta?



Vänta på mig grabbar, jag har så korta ben så jag hänger inte riktigt med!!



Ville du nåt matte?



Vissa är renliga av sig......



.........medans andra gör allt för att skita ner sig =)

Underbart väder!

Just nu strålar solen från en knallblå himmel och hoppas att den så kommer att göra ett bra tag framöver för jag har tänkt att jag & grabbarna ska ge oss ut på en långprommis upp över ängarna. Ska försöka få med mig kameran så jag kan ta lite bilder under vår promenad =) På återseende!!

Blommor & snö

I fredags när jag var ute med hundarna hittade jag tre olika sorts blommor. Inte precis vad man väntar sig i mitten på oktober. Men kolla vad fina de är =)







Men i övrigt är det grått & trist. Alla fina höstlöv har i princip ramlat (läs blåst) ner från träden. Så nu går jag och väntar på den vita varan som Åreskutan är klädd med =)



Det vita i horisonten mitt på bilden är Åreskutan ;)

Med Marwin går lydnadsträningen framåt. Han fattar så fort när man ska träna in en ny sak så jag måste passa mig så jag inte går för fort fram med honom. Med hjälp av dubbelkommando kan han både läggande & ställande under gång så nu ska jag sakta börja att träna bort dom, dubbelkommandona alltså om ni inte förstod det redan ;) Inkallningen sitter nästan perfekt. Vid fotgående har han fin kontakt och går med "attityd". Apporteringen är inget större problem men han vill gärna tjuva ibland. Men lever man för att bära på saker så är det kanske inte så lätt att låta bli den ;) Platsliggningen går också bra men matte måste våga lita mer på sin kille och ställa mig längre ifrån honom. Nästa som står på listan och det sista i klass 1 att lära honom är hopp över hinder. Kommer nog gå galant de också =)

Det går så otroligt fort med småmissarna nu. Alla gör små utflykter ner till nedervåningen när jag är hemma. Och de springer & hoppar som bara den. För två nätter sen vaknade jag av att Bentley & Mini hade bestämt sig för att jag var perfekt att använda som bus- och klätterställning. Men jag somnade om fast de höll på att röja runt i sängen.



Frode med sina små skyddslingar

Marwin snaggad!!

Det blev så jag tog hela Marwin's front ändå så nu är han också snaggad så nu är det bara att hoppas att det växer ut fint på honom också tills utställningen om knappt tre veckor =)

På kurs med Kurt (Nina)!!

Idag hade Marwin & jag kurs igen =) Och idag var vi inne i Östersund och körde grupplydnad & platsliggning på Stjärntorget mitt inne i stan. Väldigt nyttigt för Marwin med en massa folk som passerade förbi. Men han skötte sig väldigt bra, över förväntan faktiskt. Men det märktes att han blev trött mot slutet. Men det märks så väl när vi var i stan att han mognar mer och mer. Han blev inte stirrig på nåt utan betraktade allt runtomkring med stor nyfikenhet. Nä på stan måste vi något mer för det var ju kul tyckte Marwin.

Frode fick sig ett litet träningspass när vi kom hem. Och han har fått en sån glädje när vi tränar nu. Testade t o m apporten idag och den funkade jättebra. Sen att han skäller när han springer ut och hämtar den det struntar jag i bara han tycker att den är rolig =) Så nu ska vi göra ett sista allvarligt försök att träna in rutan igen. Får se hur det går.

Nä nu ska jag börja karva av Marwin lite päls också. Han har en hel del mer än Frode så jag delar nog upp det på två kvällar. Tjingeling!!

Frode....

.....är naken!! På tisdag är det Marwin's tur!! Tror inte jag hinner imorgon. Om nån undrar vad det är jag håller på med så håller jag på och gör dem fina inför utställningen om 3 veckor =)

Mysig helg!

Igår var Maria m. barn & Jessica här och hälsade på. Så trevligt så!! Men det måste ha gått vilt till för min mobil bestämde sig för att lägga av ;) Men idag är den igång igen =) Maria tog en massa bilder som hon har lagt in i sin blogg så jag tänkte vara lat och be er kolla där istället om ni vill se nåt sött!! Men som vanligt när man har det trevligt så går tiden alldeles för fort =( Men snart flyttar jag ju tillbaka till Brunflo så då kan vi umgås mera!!

Nä nu tror jag att jag för en gångs skull ska kolla om det är nåt sevärt på TV'n.

Ny titel: Ringsekreterare

Oj, nu var det ett tag sen sist jag bloggade. Fy på mig!

Sen sist har jag & syrran varit nere i Sundsvall i helgen. Hon ställde ut sin Mio med bra resultat, grattis till det =) Och jag själv skulle göra mina två sista utbildningar till ringsekreterare och de fixade jag så numera kan jag titulera mig ringsekreterare. Ska bli roligt att få komma ut sen och jobba på riktigt =) Resten av veckan har ängnats åt en hel del hundträning. Det är bra att gå kurs så att man kommer ut och tränar med vovvarna. Har fått en massa bra tips också så kanske att jag ska försöka träna in tvåans moment med Frode igen. Klubben har en träningstävling innan riktiga tävlingen i december så jag ska kolla där hur Frode & jag ligger till.

Kissebebisarna är det full fart på mest hela tiden. Kan sitta och titta på dom hur länge som helst när de har sina race. Och de har kommit på hur man tar sig upp i sängen så nu är inte Frode säker där längre. Men han gillar nog dom rätt mycket ändå trots att han ser ut som om han ska dö vilken sekund som helst ibland. Sätter in lite bilder på de små.



Mini med sin gosiga bebismage i luften och Fille som ligger och filosoferar



En söt Flo



Och en söt Ferrari



Mini tycker Frode är bra som värmedyna & huvudkudde, så söta ihop



Haha Frode, nu kommer du inte undan längre (Frode's blick säger allt)



Så här hittade jag Mini sovande häromdagen, i lådan

Och så vill jag tacka för alla snälla ord i bloggen & gästboken angående Marwin's röntgenresultat!! Ni är för gulliga =)

JIPPI!!!!!!!!!!

Idag har Marwin's röntgenresultat kommit upp på hunddata och det blev HD B & artros UA!!!!! Snacka om total lycka!!!!!! Tar nog ett tag innan jag fattat att det är sant!!

Marwin & Mini!



Marwin har ett litet snack med Mini om hur man blir den bästa av hundar =)

Mini mitt i maten =)



Mini är den enda som ännu börjat att äta själv och kolla vilken stil han har ;)

Nytt försök!

Idag var vi iväg och gjorde ett nytt försök med röntgen. Men det var bara vänster armbåge som skulle röntgas om och det var inte för att plåten var dålig som jag först trodde utan att de på SKK inte kunde tyda ID-numret på plåten så därför inte kunde godkänna den. Så nu blir det till att vänta nån dag igen. Hoppas att de är snabba att läsa plåten så jag får svar snabbt =)

Lite bäbisbilder!

Maria ville se bäbisbilder så det får bli dagens inlägg =)



Vi har fått flytta sen det var lite dragit på vårat förra boställe men hundarnas BIA-bädd var ju toppen



Mamma är bra att ha



Tur vi fick med oss vår filt så vi kände oss hemma



Jag är inte vindögd, det ser bara så ut ;)



Brorsan är bra som huvudkudde

Ja jösses!!

Imorse trodde jag att jag akut skulle få åka in till veterinären med Frode och få betala många tusenlappar. Men det visade sig att, tja......Frode bara hade haft våta drömmar ;)

Kissebebbarna växer och frodas. De blir 4 veckor på måndag och busar nu för fullt. Jag har deras hage öppen när jag är hemma och de blir tuffare & tuffare. Men hur ska jag kunna sälja Bentley. Han har tagit ett jättekliv rakt in i hjärtat. Så fort man kommer upp på övervåningen så kommer han sättande när han hör min röst och mjauar så sött. Och så sätter han sig nere vid fötterna och tittar upp på en och då kan man ju inte låta bli att plocka upp honom och då kurar han ihop sig mot halsen och myser. Ja hur ska man kunna motstå nåt sånt här!



Kan jag inte få stanna hos dig?

Mini är helt klart den tuffaste. Han struntar i att han är minst och hoppar på de andra och tar nacksving. Men så har han ju alltid fått kämpa också för att komma åt en tutte att dia på. Och han gillar att klättra på hundarnas tassar vilket Marwin inte har nåt emot men Frode tycker att det är oerhört pinsamt. Bentley & Flo gillar också hundarna men Ferrari & Fille är inte direkt intresserade av dom. Men det märks att Marwin gillar dom. När vi kommer hem springer han direkt upp och väntar på att jag ska komma upp och släppa in honom i mitt sovrum så han kan hälsa på dom. Ska försöka få till några bilder på dom tillsammans snart så får ni se nåt sött igen =)

RSS 2.0