Utställning Frösön dag 2

Idag var det dags för dag 2 i utställningsringen. Och vilken dag det blev sen! Om jag var nöjd med gårdagen så blev jag ju mer än nöjd med denna dag!

Marwin vann öppenklassen med CK och blev sen placerad på en 3:e plats i bästa hane med reservcert! Och Frode vann veteranklassen med CK! Hans första CK nånsin!!! Och det tycker jag att han var värd efter sin långa utställningskarriär. Han blev även idag BIM-veteran!


Inte illa pinkat av grabbarna!

Hjälpte även idag till med att ställa en labbetik i jaktklass. Alltid kul att få ställa lite andra hundar än sina egna!

Det blev ett kort inlägg idag men jag är trött i luvan efter två dagar i utställningsringen så det fanns inte fantasi till att skriva något mer!


Utställning Frösön dag 1

Idag var det då utställningsdags på Frösön med SSRK J/H som arrangörer. Och som vanligt ett väl genomfört arrangemang! Och det blev en lyckad dag i utställningsringen.

Först ut var Marwin i öppenklassen där det blev ett "excellent" först. Sen in i konkurransen men där märkte jag snabbt att något inte stämde med Marwin. Han var nämligen skitnödig! Inget vidare bra tillfälle att bli det! Så när vi sprang ville han gärna ut ur ringen för att hitta nåt ställe att skita på men han lyckades hålla sig men rörelserna vart ju därefter också. Men av de 6 som fått "excellent" lyckades vi norpa åt oss en 4:e plats och till min stora glädje ett CK!!!! Sen snabbt ut ur ringen och lämpade över honom till Maggan som var snäll och sprang ut med honom så att han fick skita för själv skulle jag ju snart in med Frode också.

Sen i veteranklassen ville inte Frode vara sämre än Marwin så han lyckades få ett "excellent" han också. Men nåt CK blidde det inte men BIM-veteran i alla fall!


Marwin


Frode

Och så vill jag skicka ett stort grattis till Åsa med Bruno som vann jaktklassen med CK och ett lika stort grattis till Kristina med Visko som blev tvåa i öppenklassen med CK! Och tack till Susanna som var snäll och ställde upp och fotade!!

Imorgon tar vi nya tag i utställningsringen!


Nedräkning...

Nu är det nedräkning inför en massa kul hundaktiviteter. Till helgen är det SSRK J/H's dubbelutställning på Frösön. Har väl inte direkt några jättestora förhoppningar på den utställningen då det har varit stolpe ut för mig & Marwin på officiella utställningar hela året. Men visst hoppas man. Frode ska också med och ställas i veteranklassen båda dagarna. Där är drömmen ett "excellent" men jag är nöjd bara vi får "very good". Men det är ju roligt bara att få träffa vänner & bekanta och titta på fina vovvar.

Helgen efter har jag och ett glatt lydnadsgäng bokat ridhuset på Frösö Hästgård. Bra att träna i ridhus då många lydnastävlingar vintertid är i just ridhus. Och Marwin älskar ju hästskit så det kan ju vara en idé att försöka få honom att förstå att när man håller på med lydnad är det aja baja med skitätande!

Sen den 3:e december åker Marwin & jag till Kramfors för att tävla lydnad. Hoppas på att allt kan få stämma denna gång och att löptikar håller sig borta så vi kan få till ett 1:a pris!

Och den 11:e december är det dags för den sista lydnadstävlingen för i år och det blir på hemmaklubben i Brunflo. Den tävlingen brukar alltid vara så mysig där de bjuder på glögg & pepparkakor. Och självklart hoppas vi på ett lyckat avslut för året.

Sen blir det ett tränings- och tävlingsuppehåll under resten av december och januari. För vovvarna måste ju också få en chans till vila och återhämtning. Men efter vintervilan ser vi fram emot ett nytt härligt år på tävlingsbanorna!


Nu vill båda grabbarna ha snö som dom kan röja i med kompisen Lego m. fl.


Inoff utställning Frösön!

I lördags var jag med båda grabbarna på kennelklubbens inofficiella utställning på Frösö Park, F4. Är på samma plats som SSRK J/H har sin officiella om knappt två veckor så jag tyckte det var en bra chans för båda att få känna på underlaget och få lite träning inför den utställningen. Frode ställde jag själv men Marwin ställde en jättego tjej som heter Elina. Och dom skötte sig så bra så dom vann öppenklassen med HP =) Sen var det Frode's och min tur i veteranklassen och han sprallade till sig ett HP han också. Och i o m att han var ensam vann han ju också klassen. Sen in och tävla om både bästa hane och BIR:et då det inte var nån tik anmäld. Och då hände det som jag aldrig trodde skulle hända på en utställning! Storebror Frode slog lillebror Marwin och blev då både Bästa hane, Bästa veteran och BIR och BIR-veteran! Sen blev han oplacerad i gruppen men det gjorde oss ingenting. Men då han även blivit BIR-veteran så hade han automatiskt kvalificerat sig för att vara med i BIS-veteranfinalen. Och där smällde han till och blev BIS 1-veteran!!! Så detta var Frode's dag =)


Elina & Marwin i öppenklassen


Marwin står fint!


Frode står också fint!


BIS-veteran finalen! 2:a Bearded Collie 1:a Frode & 3:a Pudel!


Och så ska det ju tas vinnarbild med domaren ;) Synd bara att Frode inte stod så fint!

Sen vill vi säga grattis till Maria som blev BIR med både sin Snö & Lego! Och Lego blev även placerad som 3:a i gruppen! Och grattis till syster Jessica som blev BIR med Mio =)

Kritikerna på Frode & Marwin finns att läsa på vår hemsida!


RSS 2.0