Risig sommarpäls


Tänkte testa att ge Marwin laxolja för att se om hans i vanliga fall risiga sommarpäls kan bli bättre så att vi kanske kan förlänga utställningssäsongen lite


Med och tävlar!

Jag är med och tävlar om en reflexskärm hos alhocfoto. Vinsten kommer ifrån http://johanpixels.se/webbshop/ 


Jag har valt denna bild för jag gillar färgerna i den och siluetten av trädet gav den det lilla extra


Älghundsklubbens utställning

Idag har jag och grabbarna varit till Frösön och tittat på Älghundsklubbens utställning. Vi åkte för att titta på moster Eva och hennes jämthundstik Ayla som deltog i juniorklassen. Och det var en stor juniorklass. 19 st tror jag det var. Det var första gången Ayla var ute på nåt sånt här men hon är riktigt cool och skötte sig jättebra. Inget var konstigt för henne! Och hon fick en jättefin kritik och bedömningen "Very Good".


Titta matte vad jag kan


Man ska stå på fötterna i ringen, inte ligga på rygg ;)


Titta vad fin jag är

Frode och Marwin fick också komma ut och kolla läget. Och jag blev riktigt imponerad av båda grabbarna som uppträdde lungt trots att det gick hett till bland jämthundshanarna emellanåt. Och Marwin blev manglad av en jämthundshane när vi lungt stod utanför och kollade. Men jag tror inte han riktigt hann uppfatta vad som hände innan det var över. Men man kan ju tycka att en vuxen karl ska orka hålla i sin hund! Men nu gick det bra och det är vi glada för =)


Utställning Östersund

Idag har jag och Marwin varit på en utställning på Östersunds travbana anordnad av SSRK J/H. De hade lovat riktigt fint väder med sol och +18 grader men sin vana trogen blåste det kallt på travet men solen tittade fram och värmde lite ibland i alla fall.

Inför dagens utställning har jag och Marwin tränat riktigt hårt i veckan och det gav verkligen resultat. Marwin skötte sig jättefint och travade lungt vid min sida utan att blåsa på i 100 knyck. Under uppställningen framför domaren skötte han sig också jättefint utan att stå och kolla in allt spännande som kan tänkas hända utanför ringen. Jag kan nog nästan säga att bättre har han aldrig skött sig förut mitt lilla gryn =)

I kvalitetsbedömningen fick han Excellent så visst hoppades jag på ett CK sen i konkurransen. Men av de tre hanar som fick Excellent blev han placerad som 3:a utan CK av den enda anledningen att han inte var i bästa päls. Domaren höll hårt på två saker och det var dels pälskvalitén och att de inte fick vara för stora och tunga. Och det höll hon benhårt på i hela sin bedömning. Men Marwin fick annars en jättefin kritik som jag är jättenöjd med men hade pälsen varit på topp så hade det nog kunnat gå riktigt bra! Men det är bara att ge sig på't igen.


Marwin står fint


Kläm bäst du vill, jag käkar godis jag...


Det här var ju kul



Vill även passa på att tacka alla (ingen nämnd, ingen glömd) för ett jättetrevligt sällskap vid sidan av ringen! Och ett stort grattis till Åsa på Lanjelins kennel som är uppfödare till Lanjelins Born To Be Wild som blev bästa hane med Cert på sin debut i officiella sammanhang! Och även grattis till matte Birgitta!


Släpp kossorna fria, det är vår...

Idag har jag varit med Maria & Thilja i Måläng för att kolla när dom släpper ut kossorna på betet för första gången för i år. Och det var glada och ystra kor med mycket spring i benen som kom ut på betet. Stallarna var också öppna för allmänheten så många söta kalvar fanns det att kika på också. Och det fanns också en hel del gratisartiklar till barnen så Thilja hade plockat på sig en hel del och hon hade turen att få den sista rosa kepsen med en ko på kvar! Och det tackar vi Jens för =)




















Jens var snäll och tog mig och Thilja en tur i traktorn också =)


Hopp, hopp, hopp....

Idag har Marwin och jag varit iväg och tränat agility för första gången på väldigt länge. Och nog kände jag mig allt lite ringrostig. Döpte om hindren några gånger (fast de var jag inte ensam om :P) Men det kändes på Marwin också att det var ett tag sen vi tränade nåt. Och det gjorde att vi tog det lungt för jag vill inte riskera att han får träningsvärk inför söndagens utställning. Som sällskap hade jag bästa Maria med familj =)

Bjuder på lite bilder av en spralligt glad Marwin när han flyger över och genom hindren!










Vilgot roade både sig själv och Marwin genom lite godiskastning

Efter träning for jag in mot Östersund för att ta ut pengar och när jag såg att det låg ganska mycket snö kvar i Gustafsbergsbacken tog jag och gjorde två hundar lyckliga genom att åka dit för lite snögnuggning =)


Sista gången för denna säsong??


Medans vovvarna roade sig med sitt njöt jag av utsikten över Östersund


Grattis Ellen!



Vi gratulerar idag Marwin's snygga syster Ellen "Cremecastle Queen L" som igår tog titeln SE U(U)CH!! Och givetvis grattis till ägarna Leif & Katrina Bäckström på Solstrimmans och uppfödaren Kristina Wikner på Cremecastle!!


Apporteringskurs

I helgen har jag och Marwin varit på en apporteringskurs och vad kul vi har haft! Och lärt sig en massa nyttigheter inför fortsatt träning! Men en sak som kändes så skönt var att Marwin inte stressade upp sig så som han tidigare gjort. Så all tid jag lagt ner i vår på hans stress har verkligen gett resultat! Men jag kunde märka att när han blev trött så kom stressen lite mer men fick tipset att då sätta undan honom så han inte ska falla tillbaka i gamla vanor. Men just nu känns allt bara så kul och förhoppningarna om att komma framåt är stora =)

Fredagen ägnades mest åt att "lära känna" gruppen och deras förhoppningar om helgen. Men vi alla fick också göra någon enkelmarkering var för att instruktörerna skulle se lite hur vi alla låg till och vad vi behövde tänka på inför fortsatta övningar under lördag & söndag.

Både lördag och söndag bjöd på många olika varianter av övningar som ska bli kul att träna på sen.


Mycket passivitet blir det på kurs


Birk & Susanna tränar att greppa en dummy


Charlie tvärvänder för att skynda sig till husse


Marwin har hämtat en dummy


Linjetag


Jaktchampion Jod visar hur ett linjetag ska gå till


Madde och Bonzo kollar vad...


...Lotten gömmer i skogen


Men det var ju ingen konst för Bonzo att hitta


Marwin hittade också vad som gömde sig i skogen


Och mer än en gång


Lilla Timja var också duktig


Husse Lars tyckte Charlie var duktig som bar fågel


Detta var helt klart helgens bästa moment enligt Marwin


Duktiga turbon Rajja


Förberedelser inför skotträning


Stort tack till våra duktiga instruktörer Marie, Lotten och Ylva


Kurshelg

Imorgon och på lördag och söndag ska Marwin och jag gå en apporteringskurs. Och det ska bli jättekul! Har sett fram emot denna helg jättelänge. Och ett riktigt härligt gäng är det så det blir nog mycket skratt också! Och Frode ska få vara hos mamma & pappa och bli bortskämd! Inget han lär klaga över direkt =)

Har även tagit på mig att baka en kaka till varje dag så ikväll har jag bakat en stor kladdkaka. Hoppas bara att den faller folk i smaken också! Men jag får väl provsmaka en bit själv först :P




Bilder från påsk & valborg

Först kommer några bilder från påskhelgen som spenderades i stugan tillsammans med syster Jessica. Och vilket kanonväder helgen bjöd på. Hoppas att det var en försmak av sommaren!


Nova spanar


Mini myser i solen


Aj, aj säger Frode


Jag kommer och räddar dig säger Mio


Mera mys


Jessica skjutsar Marwin i skottkärran


Moffa <3


Marlene, Helena, Jessica och LT-kändisen Gegge


Dennis & Jessica myser i solen

Valborgsafton hade jag turen att bli bjuden till Maria med familj i deras stuga i Orrviken. Men om vädret var lite bistrare denna helg så värmde sällskapet desto mer <3 Och hade en jättemysig dag och kväll med kanongod mat! Så tack för allt!


Underbar utsikt


Snö tog sig ett dopp


Medans Marwin tog sig en simtur


Thilja & Maria balanserade på stenarna


Några var duktiga och jobbade hårt med brasan


Brasan är tänd


Brasan värmde gott


Legolas & Frode körde hårt med råttjakten


Solen är på väg ner så vi går in och fortsätter att mysa


RSS 2.0