Wången 21 november!

Vilken lyckodag det blev idag på utställningen i Wången! Först ut var Marwin i öppenklassen där det var 6 hanar sammanlagt. Marwin gick först i ringen och det var riktigt drag i honom idag. Hade lite svårt att hänga med i svängarna :P Och han charmade domaren genom att stoppa in huvudet under hennes kavaj för att gosa =) Men efter sedvanligt klämande, springande och ställande så hölls en röd fin skylt upp och 1:a priset var i hamn. Var nöjd redan där och trodde inte att det skulle bli mer med den konkurrans som var men döm om min förvåning när hon säger att vi blir etta med CK!! Lyckan var då total och jag lämnade ringen på något skakiga ben! Men det var bara att ladda om och fixa till Frode som skulle in i veteranklassen. Men det var en busig och pigg Frode som gick in i ringen. Varför trava när man kan galoppera och hoppa istället ;) Men han sprang till sig en 2:a plats med HP och en fin kritik så jag är jättenöjd med honom.

Sen var det dags för Marwin igen att gå in i bästa hane och det var en del hanar som fått CK så konkurransen var inte dålig. Vi fick alla springa ett varv innan domaren plockade ut de 5 hon ville placera och till min lycka var Marwin & jag en av dom =) Sen blev det till att springa igen och efter lite funderande och placerande stod vi på en finfin 4:e plats!! Och deras kritiker finns på respektive sida!

Jag vill också passa på att skicka ett stort grattis till Marwin's uppfödare Kristina som var på plats i helgen och som med Marwin's lillebror Cremecastle Enough Talk på lördagen blev bästa hane med cert och champion & BIM! Och idag söndag smällde de till ordentligt och blev BIR!! Grattis även till de andra fina placeringarna!!

Lydnadsträning!

Idag har jag och vovvarna varit till Strömsund och tränat lydnad. En liten nätt resa på 25 mil tur o retur! Men vad gör man inte för att få trevligt träningssällskap =) Marwin var i en annan värld lite emellanåt men skärpte till sig ibland och visade att han faktiskt kan. Men det gav oss andå mycket och en del nya sätt att träna på så tack för tipsen Åsa & Gunilla! Frode fick också träna lite och han tyckte det var superkul och sprudlade verkligen av glädje! Tänk om han kunde vara så jämt och inte bara ibland ;)

Imorgon bär det av till Wången för att titta på hundutställning och träffa Marwin's uppfödare som kommer upp plus alla andra hundvänner =) jag ställer inte ut någon imorgon men det är även utställning där på söndag och då ska båda grabbarna vara med! Och om jag hinner ska jag även hjälpa till och ställa labrador men enligt PM'et är risken för krock stor! Men det får vi väl se på söndag hur det blir.

Nä nu ska jag ta och föna Frode torr. Han har fått dropptorka lite så att det ska gå lite snabbare!

Utställning Frösön

Det händer inte så mycket här hos oss just nu och då känner jag ingen större lust att blogga heller :P Men idag har jag i alla fall varit på kennelklubbens inofficiella utställning på Frösön. Ställde ingen av mina egna men hjälpte istället till att ställa en söt labbetjej som heter Fuji. Har ställt henne en gång förut och det är verkligen en fröjd att ställa henne. Hon ställer upp sig så fint själv och står och viftar på svansen =) Och resultatet är ju inget att klaga över direkt, 3:e bästa tik för Patrik Ragnarsson! Ska ställa henne på Wången också bara det inte krockar med mina egna.

Marwin & jag har börjat att träna agility i ett ridhus. Helt perfekt nu när snön är i antågande. Och så blir det en del lydnadsträning. Planen är att vi ska tävla i lydnad i december. Är så sugen på det nu för han har blivit riktigt duktig. Men det gäller att han ligger kvar på platsen.

Frode gör inte så mycket mer än att njuta av livet på härliga skogspromenader. Men lite lydnad blir det ju för vi SKA HA det där sista 1:a priset!!


Bjuder på en bild på min "förstfödda" kallad Piraten, som har blivit en stor tjej nu ;)

RSS 2.0