Underbara värme =)

Nu har solen lyst på oss i två dagar och jag har haft en helt ledig helg att bara njuta av. Men redan nästa helg smäller det igen och då är det agilitytävling lördag och söndag och helgen efter är det en hemlis på lördan och på söndan ska jag jobba som ringsekreterare. Sen midsommarhelgen ska jag jobba och helgen efter bär det av till norge på utställning så jag och vovvarna har en helspäckad juni framför oss =) Men kul ska det bli!! Ja förutom min jobbhelg då kanske ;)

Idag har jag och Helena (som varit på besök) spenderat en skön dag nere vid sjön. Lite bilder på det kommer här nedan.



På ena sidan var det fullt av moln.....



.....medans det på andra sidan var helt blå himmel



Marwin gör sitt bästa för att slakta en träkubbe

Ståbilden som lovades blev det tyvärr inget med då Marwin även fick ett eksem där han blivit hundbiten så han har fått en fin kal (jag som har klippt bort hår) fläck på halsen så han såg inget vidare ut på visarsidan. Och innan nån säger att han har en sida till så tycker jag det blir så avigt att ställa upp honom från den andra sidan så den bilden skulle bara blivit konstig. Men nu ser båda hundbett och eksem jättefint ut =)

Fina grabbar jag har!

Helgens resultat i utställningsringen är jag väldigt nöjd med. Igår blev Marwin 1:a i Maiden med HP och Frode 2:a i samma klass. Men sen blev Marwin oplacerad i bästa hane men det är inget jag sörjer då jag vet att Marwin inte är färdigutvecklad ännu men bara han blir det får de andra se upp ;) Och så vill jag rikta ett stort tack till Jossan som med kort varsel kunde hoppa in och ställa ut Frode åt mig och hon gjorde det så bra och Frode tyckte också att det var så skoj med någon ny så han var tvungen att skälla lite för att tala om vad skoj han hade.

Och idag var det bara Marwin jag ställde och mitt mål för dagen var ett rött band och allt annat såg jag som bonus och vi fick vårat röda band =) Men det märktes att det var dag nummer två i ringen för han var inte lika showig som igår men han var så duktig!!

För intresserade finns deras kritiker att läsa på respektive hunds sida på hemsidan. Även en ståbild ska fixas på Marwin och Maria har lovat att hjälpa mig med den sen.


Stackars Marwin & mig =(

Man kan ju undra om det är nån som försöker sätta käppar i hjulet för mig & Marwin så att det inte ska bli nån utställning för oss. För igår åkte Marwin nämligen på stryk av en labrador som inte har en susning om hur man ska umgås med andra hundar. Är så förbannad på att folk inte kan hålla reda på sina hundar. Men nu verkar Marwin ha tagit det hela väldigt bra förutom ett litet sår i halsen och en rispa i ena örat. Värre är det med matte som inte kan låta bli att gå emellan när någon ger sig på hennes älsklingar så hon har en reva i benet och ett stort svullet blåmärke. Men jeansen gick inte sönder så jag fick inga elaka bakterier i såret så det ska nog läka ihop fint. Och Marwin's sår tvättar jag flera gånger per dag så att det inte ska bli infekterat och hittills så ser de fina ut =) Och tassen är inte längre öm så om det inte händer nåt till imorgon så blir det utställning för oss trots allt som hänt!!

Utställning.....

......till helgen och vad gör då Marwin? Jo han går och skär sig i tramdynan!!!! Men han är som tur är inte halt utan ömmar bara när han går på grus. Men för att såret inte ska bli infekterat och han verkligen inte ska bli halt är det kompress och sko som gäller när vi går ut plus att han till hans stora förtret bara får gå i koppel. Snacka om att jag kommer att ha en laddad hund på lördag!! Men jag ska be nån kolla på honom på lördag morgon innan utställningen när jag springer med honom för att se att han verkligen inte är halt. Så just nu ligger all träning nere så att vi inte ska äventyra nåt.

Soligt idag =)

Idag har jag och Frode varit på Jamtli's vårmarknad. Goldenklubben hade ett eget litet stånd men nån försäljning blev det inte direkt men vi var ju främst där för att barnen skulle få klappa på snälla golden =) Och då var ju Frode helt perfekt i den rollen. Han var helt underbar mot barnen och satt så stilla och fint och lät sig klappas och pussas på. Han är som en stor kramgo nalle min Frode och älskar verkligen barn.

Igår var jag med Maria, Vilgot & Thilja och tittade på korna som dansade in våren i Måläng. Och jag får aldrig nog av att se kor få komma ut för första gången om våren trots att jag sett det många gånger. Och Vilgot & Thilja tyckte verkligen det var intressant och roligt att titta på =) Och efter vi hade tittat färdigt där så åkte vi först till Maria's stuga i Orrviken för det var meningen att vi skulle grilla där men Vilgot ville åka hem till mig så det fick bli grillning hos mig istället. Men först var vi till Myrviken och köpte efterrätt för det måste man ju ha!! Och efter god mat & efterrätt så gick vi en sväng ner till sjön med hundarna så de fick busa & rasa av sig ordentligt.

Kvällen tillbringade jag framför TV'n och Eurovision Song Contest och min favorit vann. Grattis säger jag till Norge!! Och sen sörjer jag inte Sveriges placering för jag har aldrig gillat den låten och kommer aldrig att göra det heller.

Träningen med hundarna går fortsatt framåt. Marwin har på kort tid gjort väldiga framsteg på agilityplan. Och i fredags provade jag för första gången att köra en hel bana med honom och det gick över förväntan =) Och Frode blir också bara bättre och bättre. Så kanske en pinne i år, hoppas i alla fall!!

Och nu kan Marwin alla moment i lydnadsklass I klockrent så nu ska jag leta reda på en tävling att anmäla oss till och hoppas att det går lika bra på träning som på tävling =)

Och hundarna är i stort sett färdigtrimmade inför utställningarna till helgen. Det är bara finliret kvar men det tar jag när jag har duschat dom. Och mina förhoppningar inför helgen? Dom behåller jag för mig själv ;) Men jag kan säga att intresserade kan hålla koll i mobilbloggen för där kommer ett snabbt resultat upp, om det går bra vill säga!!

Nä nu är det dags att åka hem till Hara. Måste ta och fixa internet dit så det inte bara är när jag är till Brunflo jag kan kolla.

Jag chicken?!? Nähä!!!!

Maria sa att jag var en chicken om jag inte anmälde Marwin till agilitytävlingen i Nordmaling så bara för att motbevisa henne så gjorde jag det ;) Nädå, det var inte pga det utan Maria sa att hon trodde på oss och jag tror på vad Maria säger så då kände jag att jag vågade =) Tack Maria för att du tror på oss!! Men han blev bara anmäld på söndan så lördan går åt till att vänja sig vid miljön. Frode är så klart också anmäld i hoppklassen båda dagarna. Och han blir bara bättre och bättre i agility'n för varje år. Min "lilla" gogubbe!!

Och så ska Maria & jag till Norge på utställning också. Det blir Marwin & Douglas som får följa med oss till Trondheim den 28 juni. Ska bli kul att äntligen åka utanför Sveriges gränser också. Ja, jag har aldrig varit utanför Sverige!! Hemma bäst ni vet ;)

Underbart!!!!

Har idag fått veta att Marwin's syster Ellen blev BIR och BIS-2 på sin debut i utställningsringen i Skellefteå igår =) Och pappa Disco var inte sämre han genom att bli BIR jakt och sen BIS-2 jakt!! Stort grattis till dom och deras ägare/uppfödare på Solstrimmans kennel!!

Igår var jag och kostade på mig en ny effileringssax till hundarna för den gamla jag har är så slö att det tar evigheter att trimma dom. Men med den nya tog det inte ens 1,5 timme att trimma ur fronterna på bäge. Det bästa köp jag gjort på länge =) Så nu känns det till och med kul att trimma dom!!



RSS 2.0