Sista träningen

Idag har Marwin & jag haft sista träningspasset inför helgen med träningsgänget och det var en väldigt taggad kille jag hade i kopplet! Så det blev mycket passivitet idag men även lite jobb. Hade med mig lite vilt som han fick apportera. Det blev något linjetag, ett litet fält och markeringar både på land och i vatten. Och en hel del "sitta-och-titta-på" när andra tränade. Inte hans starkaste sida direkt :P

Jag känner mig försiktigt hoppfull inför helgen! För kan jag bara hålla nerverna under styr och vara den tydlige föraren som Marwin behöver så borde vi kunna gå till pris! Men sen har jag och Åsa på kennel Lanjelins som ska starta med sin härlige Bruno lovat att vi ska stötta & peppa varandra! Och det kan betyda nog så mycket i en situation som denna =)


Inofficiellt jaktprov

Idag har jag & Marwin varit på ett inofficiellt jaktprov i Kallsnäs, Hammerdal anordnat av GRK J/H. Och som vanligt vaknade jag med fjärilar i magen men lagom till start så hade de flugit sin kos! Att jag aldrig lär mig! Men provet var trevligt upplagt med varierande terräng för vovvarna att jobba i.

Det började med två enkelmarkeringar på land och den första löste han utan problem men vid nummer två fick han en skogslämmel i näsan som han först var tvungen att ta av daga :P Men tvåan kom in i alla fall. Sen blev det jobb ute på söket och han hämtade in några innan vi förflyttade oss för två enkelmarkeringar på vatten. Och han hämtade in båda två jättefint! Sen fick han hämta någon till ute på fältet innan det var dags för ett riktat sök. Och här imponerade han stort på mig! Linjetag har ju varit hans akilleshäl men han gick jättefint rakt ut och slog på en gång ner näsan när jag lade på söksignalen och hittade fort apporten =) Duktiga Marwin!!

Sen blev det en lite nervös väntan innan det var dags för prisutdelningen. Jag själv trodde på ett 3:e pris men blev jätteglad när det räckte till ett 2:a pris! Och även provets bästa hund!

Detta var en jättebra genomkörare inför nästa helg när vi ska starta på officiellt jaktprov! Och det jag tar med mig är att jag måste vara tydligare när jag ska skicka iväg Marwin så han är riktigt med på vad jag vill av honom! Och så får vi hoppas på att det inte är så gott om skogslämmel :P


Perfekt inleverering


I väntan på vattenmarkering


Hela gänget samlat! Domare Anders Jönsson, provledare Lotten Sandelin, jag & Marwin, Åsa Johansson & Bruno 3:e pris, Gunilla & Bozz 3:e pris och Ulla & Rizzla 3:e pris! Kul att alla gick till pris =)


Semestern slut...

Nu är det slut på det roliga och det är jobbet som gäller igen! Men vi har haft 3 helt underbara veckor! Mycket sol så jag har till och med lyckats få lite färg på mig =) Och båda jag och hundarna har njutit av härliga dagar i stugan.

Men i lördags tog jag och Marwin och for till Fäviken för att prova lyckan på ett Working Test anordnat av SSRK J/H. Hade i år hoppats på att skrapa ihop poäng på varje station och det började bra med poäng på de tre första men sen tyckte Marwin att station fyra klarade han av bäst själv :P Lyssnade inte ett dugg på pipan när jag blåste stoppsignal utan for iväg och sökte av hela terrängen för nånstans finns det ju en dummy. Och mycket riktigt så hitta han en men det var ju inte den han skulle hitta så då blev det en nolla i protokollet. Men sista stationen skärpte han till sig och lyssnade fint på närsökssignalen så då blev det poäng igen =) Vi lyckades i alla fall skrapa ihop 61 av 100 poäng men jag hade hoppats på att slå 72 poäng som vi fick i fjol.

Bjuder på lite bilder från vår semester!


Snygg?? Ja!!


Söt?? Ja!!


Marwin i sitt rätta element


Lilla Mio


Frode är bra att ha tycker Bentley


Ja hur var det nu Jessica?? Var det Rophälla eller Rophälla ;)


Fiskat fina abborrar


Mys i riset


Vackra svenska natur


RSS 2.0