Frode's tur!

Igår var det Frode's tur att vara magsjuk. Han väckte mig kl. 03.00 och ville väldigt gärna gå ut och det snabbt. Så det var bara att slänga på sig lite kläder och ta en promis i mörkret. Men det var ju snabbt avklarat. Men sen blev det en tur igen kl. 06.00, 10.00, 14.00 och 17.00 men sen var det lungt på diarrefronten. Det blev ju såklart fasta hela dagen igår till Frode's förtret för till skillnad från Marwin så var han inte allmänt påverkad utan ville ha mat när Marwin fick sin. Men idag har han fått lite ris till hans stora glädje. Jag har mina misstankar om att de stoppar i sig något på våra promenader och jag minns att Frode åt av något vitt äckel i fredags när vi var ute och det kan ju vara detta som satt igång det hela.

Annars är det väldigt lungt på träningsfronten just nu. Har ingen lust alls just nu i detta mörker som råder men jag hoppas att vi kan få ordentligt med snö snart så allt blir ljusare och då kanske träningssuget kan komma tillbaka igen.

Wången!

Så har man då spenderat en dag på utställning utan ens egna hundar och hur ofta händer det? Bara andra gången det händer faktiskt. Men det var roligt att få ställa en annan ras en gång och med en hund som Fuji var det ju bara en fröjd att göra det. Svansen gick som en proppeller hela tiden och hon ställde sig så fint av sig själv =) Men sen att domaren bara gav henne en 2:a är ju inte så mycket att göra åt. Men hon fick en jättefin kritik i alla fall. Vi var klara rätt så tidigt så jag var hemma redan halv två och då hade vi varit in i ett par affärer på hemvägen också.

Och även idag vill jag skicka ett stort grattis till Eva med Tyson som blev 4:e bästa hane idag =) Och något som är värt att nämna är att denna kille blir 11 år i maj nästa år. Så det är en väldigt välbevarad & snygg kille =)

Wången imorgon!!

Imorgon ska jag till Wången och ställa hund men inte Marwin utan en söt liten labbetik vid namn Fuji =) Sötare hund får man leta efter!! Tror jag ska ta och kidnappad henne efter utställningen imorgon ;) Att Marwin får stå över beror på lite olika orsaker, bl a att det snart är jul och ska handlas in julklappar och att han ska få "växa" på sig lite till. Men jag hoppas kunna återkomma imorgon om hur det har gått för oss.

Och så vill jag skicka ett stort grattis till Eva med söte Tyson som idag blev 3:e bästa hane, en placering från certet!! Så snopet!!

Bästa hane & BIM

Idag har Marwin & jag varit på kennelklubbens inoff utställning på Frösön. Domare för dagen var Ewa Widstrand. Marwin skötte sig som vanligt exemplariskt =) Han gillar verkligen att visa upp sig. Kritiken finns att läsa på Marwins sida under resultat inom kort.

Marwin står fint  Foto: Maria Frånlund

Dagen har varit underbart trevlig & rolig med en massa hund- och skitsnack såklart ;) Tack alla ni som var där och gjorde dagen till vad den blev!! Utan er hade det inte varit lika roligt!


Jag ser det snöar......

Idag har det snöat mest hela dagen och hundarna är överlyckliga =) Men att gå med dom i koppel är inte det lättaste för det tar hela tiden tvärstopp när Frode kastar sig omkull för han bara måste rulla sig i snön hela tiden ;) Han är bara för gullig min gammelgubbe! Försökte mig på att få en fin bild på dom båda tillsammans i snön men det är inte det lättaste.


Hallå, kan ni titta in i kameran


Vilken kamera undrar Frode medans Marwin en aningen drygt kan tänka sig en liten titt in i kameran


Frode: Jag fattar fortfarande inte vart den där kameran är som matte snackar om


Sök & spår idag!

Idag har jag träffat Carina och tränat sök och spår med grabbarna. Marwín var jätteduktig på söket medans spåret gick rätt dåligt. Han spårade hyfsat ända tills 5 meter innan slutet där han helt la av efter en bajspaus och ändå hade han bajsat innan. Men det var ju bara 2:a gången han provade att spåra och bara han fattar vad som krävs av honom så tror jag han kommer att klara det galant men den berömda poletten har inte trillat ner än.

Frode hade något helt annat för sig på söket och for mest och skulle äta av en äckelhög han hittade i skogen än leta efter folk men spåret klarade han galant och plockade upp alla 3 pinnar jag lagt ut åt honom. Min duktiga gammelgubbe =)

Nä nu ska jag ta och tvätta ur färgen ur Helenas hår innan det trillar av ;) Ha dé!!

RSS 2.0