Midsommar

Midsommarafton har spenderats hemma hos mamma & pappa tillsammans med syster Jessica. Och vi har ätit jättegod mat som till största delen lagades av Jessica men jag skar potatisen i alla fall ;) Och dukade! Och en jättesmarrig efterrätt bestående av vaniljpanacotta med passionsfrukt! Mums! Efter middan spelade vi sällskapsspel där pappa och jag bildade ett lag och mamma och Jessica det andra. Men tyvärr fick pappa och jag se oss slagna efter en mycket "hård" strid ;)


Smarriga efterrätten


Hittade ett gammalt påskägg som jag stoppade godis i till Marwin


Och tjo vad det gick undan sen i Marwin's strävan att få upp ägget






Mio fick spela lite spel =)


Vad har matte gömt??


Vad har matte gömt där bakom??


Men det var ju en dummy!!

P.S. Är det nån som kan se vart Frode är D.S.


Saknad...


Vem ska nu pyssla och dona med vovvarna...


Vila i frid lilla älskade Nova

Igår kom dagen jag bävat för. Dagen då Nova fick somna in. Misstänkte redan i onsdags kväll att det inte var så länge kvar nu och igår morse när jag kom hem efter jobbet så såg jag i hennes blick att hon hade gett upp nu. Men hon fick ett väldigt fint slut. Hon fick vara ute på baksidan och strosa runt en sista gång. Och på väg in låg hon lugnt och fint i mitt knä och hos veterinären tog hon allt med ro. Så hon hade helt enkelt gett upp min underbara lilla tjej <3


Sista bilden från igår - kommer sakna henne något oerhört


En chans till...

Efter samrådan med veterinär kommer Nova få en chans till. Jag ska ge henne aptitstimulerande tabletter i 5 dagar för att försöka få henne att börja äta igen. Men hjälper inte det så finns det tyvärr bara en väg att gå och det är att låta henne somna in. För inte tänker jag hålla på och tvångsmata henne bara för att få ha henne kvar ett tag till. Men hoppet är ju det sista som överger en!


Utställning Vännäs

I helgen har jag och min syster Jessica varit till Vännäs på utställning. Vi startade från Brunflo vid halv tre på fredag eftermiddag och var framme strax före kl 20 på Tallbackens Camping ca 2 mil utanför Vännäs där vi skulle bo under helgen. Och det är en camping som jag varmt kan rekommendera. Trevlig personal och små fina stugor att bo i.


Vår lilla stuga med en underbart stor altan


Underbar utsikt från vår stuga

Först ut var Jessica som ställde under lördagen som bjöd på +33 i skuggan! Vilket var en aningens för varmt. Men lilla Mio skötte sig fint och fick excellent som bedömning och blev sen 2:a i konkurransen. Men de blev tyvärr utan CK så då var det sluttävlat för dom. Och när det var så varmt som det var så bestämde vi oss för att packa ihop och bege oss tillbaka till campingen för att låta vovvarna svalka sig.


Tjusiga Mio som är av rasen Bichon Frisé

På söndag var det dags för Marwin att visa upp sig och då var även temperaturen på en mer behaglig nivå med ca 20-22 grader varmt. Men man såg att vissa hundar tyckte att det var varmt även idag men som den showare Marwin är så sprang han på med fin spänst i ringen. Han fick excellent i bedömningen och var den ende i öppenklassen som fick det och då vann han ju även klassen. Men nåt CK fick han inte för domaren tyckte han var något lång i länden vilket påverkade hans rörelser.


Showen är igång


Idag var det en domaraspirant med så det blev mycket klämande och kännande


Fina grabben <3


Sen vill jag skicka ett stort grattis till Frode's uppföddare Maggan som blev Bästa Hane med sin championhane Olle (den ljusa) och 2:a Bästa Hane med "lilla" Standly (den mörka) som då även fick sitt första CERT!! Storslam med andra ord! Och rasen är Pomeranian!

Nu kommer vi göra ett uppehåll från allt hunderi ett tag för imorgon blir en tung dag. Kissen Nova kommer att få somna in då hennes njurar har slutat att fungera som dom ska och hon helt slutat att äta och mest ligger och sover. Åt detta finns tyvärr inget att göra. Och jag vill inte att hon ska bli ett paket utan få somna medans hon fortfarande har ett någorlunda värdigt liv och det är så jag vill minnas min lilla tjej <3


Kommer sakna denna speciella tjej något enormt


Att ta farväl....


En dag, en vecka, en månad... Tiden rinner sakta ut för dig min älskade vän... Vill inte inse att du kommer att lämna oss om ett tag... Men inget finns att göra... Men så länge som blicken är pigg får du stanna kvar hos oss en stund till <3


Tränat lydnad på klubben

Idag när jag var ledig från jobbet tog jag och for till klubben och tränade lydnad med Marwin. Men usch vad seg han var idag. Men han är ju känslig för värmen och när solen låg på blev det rätt så varmt trots att temperaturen inte varit så hög idag. Men han brukar ju vänja sig något bara vi kommit en bit in på sommaren. Men trots segheten så skötte han sig fint och kunde koncentrera sig på sin uppgift trots att det var andra hundar som jobbade runt om. Och ibland hördes det rätt så arga toner från bilarna men även detta "sket" han i. Så det känns som om vi är på helt rätt väg med vår träning =)

Det blev även ett platsläggande i grupp och där var det någon som gjorde matte glad! För Marwin har alltid detta varit ett oroligt moment med mycket pip och oro i kroppen. Men med den antistress-träning vi sysslat med i vår skulle det bli intressant att se om den gett något resultat på detta moment. Och döm om min förvåning när Marwin ligger tyst och stilla genom hela momentet. Och lägg därtill 5 för honom okända hundar! Men jag gick fram och belönade flera gånger för att verkligen förstärka att det lönar sig att ligga tyst och stilla! Så nu ska vi verkligen försöka ta oss till klubben oftare för att träna mera =)


RSS 2.0