Friskus helg!

Helgen har tillbringats mycket utomhus i det härliga vädret! Igår var jag till Brunflo och fick träffa bästa Frode & Marwin men tyvärr var pappa inte så jättesmart utan släppte ut dom i trapphuset när jag kom med Penny och vilket liv det blev! Hon luktade ju så gott! Har aldrig hört Marwin låta nåt så fruktansvärt! Han skrek rakt ut! Och Frode var inte mycket bättre men han lät i alla fall inte lika mycket :P Men efter lite utskällning från mig så fick pappa in dom i alla fall och stängde in dom i köket så Penny kunde stängas in i vardagsrummet så jag kunde ta med mig grabbarna ut på en tur med sparken. Bortåt gick det inte så fort men när vi vände så fick Marwin väldigt bråttom och drog mig på sparken hela vägen hem! Väl hemma igen så blev det ett liv utan dess like igen på Marwin och mamma ringde idag och berättade att dom inte blivit lugna igen förrens mitt i natten nån gång så nu är jag förbjuden att komma dit tills att Penny löpt färdigt!

Idag har jag varit och underhållit Maria's små änglar Vilgot & Thilja så hon kunde få plugga lite i lugn och ro. Dom ville ut och åka skidor så jag och Penny gjorde dom sällskap med ett stopp för att leka i en snöhög! Vi var ute i ca 1,5 timme så det var gott att få stoppa i sig lite marängsvisch som Maria bjöd på när vi kom tillbaka. Sen bar det av till Spikbodarna för en skidtur med Ida & Biffen och Penny blev så glad att få träffa Biffen igen! Och Penny blir bara duktigare & duktigare för varje gång vi är ute! Skulle bara behöva lära henne ett stoppkommando för det kan gå lite väl fort i utförsbackarna ibland :P


Poff...

Tiden bara rusar iväg! Tyckte nyss det var fredag men nu är fredagen här igen! Men det ger en ju lite tid till att koppla av och bara ägna sig åt saker som får en att må bra. Just nu ligger skidåkning med hundarna som duktiga dragare mig väldigt varmt om hjärtat. Och när man ser hur mycket hundarna också tycker om det så blir det ju bara ännu roligare! Men det går lite vådligt till ibland så jag är glad att jag bara stått på näsan en gång i år!

Imorgon ska jag åka till Brunflo och hälsa på Frode & Marwin. Har inte träffat dom sen i måndags så jag saknar dom mycket. Tänkte att vi skulle ta oss en sparktur så dom får ut och röra på sig ordentligt. Hade inte blivit så mycket av med det när jag pratade med mamma igår. Och på söndag ska jag och Penny ut och åka skidor med Ida & Biffen igen. Och Penny har verkligen lyckats flörta in sig där ;)

Bjuder på en liten filmsnutt när jag är ute och åker skidor med Marwin & Penny =)


Löp...

Idag är Penny inne på dag 12 i löpet men det här med att städa efter sig tycker hon är överskattat så skurmoppen får jobba varje dag :P Men katterna jobbar hårt för att gräva över bloddropparna på golvet. Undrar om det kanske går sätta små skurtrasor på deras små tassar så de kan hjälpa till att torka ;)

Frode & Marwin fick flytta till mamma & pappa i lördags så jag kommer att få hem två grymt bortskämda hundar sen! Men både jag och Penny saknar dom så dom kommer att vara väldigt efterlängtade när de väl är hemma igen. Kommer nog vara tvungen att åka och pussa på dom till helgen.

 
Bästisarna Marwin & Penny

Har ju provat att åka skidor med både Marwin & Penny tillsammans och det har gått över förväntan! Dom tuffar fint på bredvid varandra med mig släpandes efter. Och båda två blir trötta på ett helt annat sätt efter en tur än om dom bara får springa lösa. En skön trötthet som gör att de sover som däckade länge!


Gruppbild

Att försöka ta en gruppbild med en helsprallig Penny med visade sig vara lättare sagt än gjort! Men hon är ju toksöt i alla fall =)


Frode kan posera fint i alla fall...


Va? Ska vi titta in i kameran också?


Nä, vi busar istället!


Med vildskinnet ur bild så gick det ju ;)


Trött Marwin!

Var iväg och tränade lydnad med Marwin ikväll men det blev inte så mycket med det för han är så trött på kvällarna! Det är jobbigt att ha fått en lillasyster men han har nog snart fått upp flåset och är på topp igen. Fast Penny är också trött på kvällarna så dom håller nog igång varandra rätt bra. För det är ett evigt "Följa John" när vi är ute och går i skogen och det är mest ute i djupsnön de är och plöjer. Men vilka fina musklade kroppar de kommer att ha när utställningssäsongen drar igång! Och bra kondition till jakt/apporteringsträningen!

Frode har fått en gammal mans visdom och håller sig till mer lättpromenerad mark ;) Men han håller en god fart han också och ser fin ut i kroppen! Ska bli kul att ställa honom någon gång i vår. Somaren får han nog hoppa över då han blir väldigt påverkad av värmen och skulle det vara väldigt varmt så skulle han inte göra sig själv rättvis!


Så trött så...


Fullt ös, medvetslös!

Det går ju oförskämt bra det här! Penny är så lättsam att ha att göra med! Visst har hon lite hyss för sig som att norpa mina strumpor & tofflor som hon malligt bär runt på men annars så sköter hon sig fint! Äter sin mat med god aptit, pussar på och busar med katterna, röjer som en galning med Marwin, busar lite lätt med Frode och älskar att ligga och mysa i soffan! Hon skulle även sova på mig i sängen om hon fick men där tyckte jag gränsen gick, vill ju få någon sömn själv också :P


Penny, ständigt på språng...


Hon har en inbyggd jetmotor...


Kom igen då brorsan...


Ger du dig?


Jag sa, ger du dig!


Aldrig i livet!


Vov, vov, vov säger Frode


Välkommen Penny!

I fredags for jag och Marwin ner till Stockholm för att hälsa på Kristina och träffa Penny "Cremecastle Skully Gully" med förhoppningen om att hon skulle få följa med oss hem igår lördag. Och det var en glad och sprallig vovve jag fick träffa och jag gillade henne från första stund. Hon har samma mamma som Marwin och de var många saker som de påminde om varandra. Som att leta upp den skitigaste pölen att rulla sig i bl a ;) Och det är en tuff brud som gillar tuffa leker! Eller som Kristina passande beskrev henne, en pojkflicka! Och visst fick hon följa med oss hem igår och allt känns bara så rätt! Hon är en väldigt trygg individ och klampade in här igår med självsäkra steg, bland katter som hon knappt sett förut i sitt liv. Och katterna var ena festliga typer tyckte hon. Hon försökte sig även på att leka med Mini men hon visste inte riktigt hur hon skulle bete sig med den lille.


Ska vi leka??


Vilken liten tass du har...


Men dom små tassarna går bra att leka med ändå...

Den närmsta tiden kommer vi att ägna åt att lära känna varandra och det är verkligen något jag ser fram emot! Och Marwin & Penny har verkligen funnit varandra och Frode har hon lyckats få igång i lek. Men det varade inte så länge när det visade sig att hon var lika vild som Marwin ;) Frode gillar bäst att bara "lukta på blommorna" när vi är ute på promenad!


RSS 2.0