En Mini-katt till salu!!

För dom som inte vet blev ju Mini kvar hos mig pga att hans ögon inte var riktigt bra. Han var till veterinären men han blev inte riktigt bra trots att han fick ögonsalva. Men för ca en månad sen så bytte jag mat till honom så han nu äter Advance Kitten och ända sen dess så har hans ögon varit så fina =) Så det var helt enkelt maten som var felet. Så nu har det blivit dags även för honom att flytta. Det kommer att kännas tomt när han flyttat men jag kan inte ha fyra katter i en lägenhet. Tre känns nästan lite för mycket men Bentley kommer jag aldrig att sälja. Större glädjespridare finns inte!! Så finns det någon som läser här inne som är intresserad av en komplett helvild men helt underbar liten kisse som är grundvaccinerad är det bara att höra av sig. Han kommer att få med sig en matpåse så man vet vilken mat han måste äta för att må bra =)



Ser han inte helt underbar ut i sina fladdermusöron =)

Mobilblogg

För de som inte redan sett det så har jag ju skaffat en mobilblogg där jag kommer att lägga in bilder från vår vardag. Det som är bra med den är att jag kan lägga in bilder och skriva en liten rad i den när saker och ting precis har hänt. Bl a snabba resultat, om det nu finns nåt att berätta om vill säga ;) Länken till den finns på hemsidans startsida men jag lägger in den här också. Jag hoppas att det ska funka att kommentera där nu, vet att det var problem med det förut.

Årsmöte m.m.

Igår var jag iväg på goldenklubbens årsmöte och det var väldigt trevligt. Först var det en föreläsning av veterinär Helena Hedenström vilket var väldigt intressant. Sen tog årsmötet vid. Ett väldigt snabbt och lättsamt möte från vad man är van vid när man varit på brukshundsklubbens årsmöten. Efter årsmötet blev det en supergod middag som klubben bjöd på. Och sen var det paketauktion som jag helt missat att man skulle köpa paket till. Jag är riktigt dålig på att bjuda på auktioner men jag ett paket lyckades jag bjuda hem =) Det innehöll en filt, en bok, ett ljus och choklad som innehöll whiskey men de fick pappa då jag inte är någon whiskeydrickare.

Idag har jag varit riktigt lat men jag har varit upp en sväng till agilityplan och tränat lite agility med hundarna tillsammans med Jessica och hennes små sötingar. Frode hade en sån där dag när han inte riktigt ville göra som matte ville utan som han själv tyckte var bäst. Men Marwin jobbade på som bara den bara han hade fått haft sitt tokryck färdigt =) Han hade så mycket spring i benen idag. Men imorgon hoppas jag hinna med en skidtur med grabbarna för jag jobbar bara förmiddagspasset då.

Så trött!

Idag har jag nog jobbat den längsta dagen hittills i mitt liv. Jag åkte klockan 5 i morse och kom hem klockan 20.30. Snacka om en maraton dag. Anledningen till att dan blev så lång var att vi skulle fånga in 20 kvigor som går ute för de skulle dräktighetsundersökas för att se hur lång tid de har kvar till kalvning. Och det var inte det lättaste att först få in dom och sen sätta fast dem. Men till slut var alla kollade =) Så nu ska jag ta och krypa ner i sängen och sova några timmar innan det är dags att åka och jobba igen. Natti natti!!

Utmanad!!

Jag har blivit utmanad av Maria så här kommer min 6:e bild i mitt 6:e album



Denna bild på Frode är från i somras. Vi var ute på klubbens mark i Slansve och tränade lydnad. Jag utmanar ingen själv då alla jag känner redan blivit utmanade =)

En stärkande helg i fjällen!!

Igår bar det av upp till Höglekardalen för en underbar dag i fjällen men som blev till två dagar när Marwin och jag hade turen att få sova över i husvagnen =) Anledningen att bara Marwin var med var att Frode tycker att det här med skidåkning inte är så värst roligt utan han vill lulla på i sitt eget tempo så han fick stanna kvar hos mamma & pappa. Men Marwin älskade att få dra matte på hennes skidor. Och inte blev det sämre av att hans bästisar Snö, Extra & Douglas var med och sprang i skidspåret. Marwin hade ju innan helgen aldrig sett ett par skidor men inte tyckte han att det var något läskigt med att matte kom efter åkandes på ett par "pinnar". Han har blivit en riktigt stabil kille. Så MH blir det förhoppningsvis till våren bara vi får plats nånstans. Men för att återgå till vår underbara helg. En härlig skidtur blev det på lördan följd av en god middag. Sen blev det en del surr och när barnen somnat tittade vi på en film. Och sen somnade man rätt så fort efter en härlig dag ute.

Söndagen bjöd på ett alldeles strålande väder. Under morgonpromenaden fick man se fjällvärlden från sin allra bästa sida.



Från söndagens morgonpromenad



Solen håller på att gå upp över fjällen



På andra sidan lyser solen



Nu har solen tagit sig över fjälltoppen



Marwin ser blodtörstig ut ;)



Roligt med lek i snö



Fullt ös



Duktiga Marwin drar sin matte på skidorna



Där uppe i planet skulle jag gärna ha åkt och tittat på utsikten



Det är maffig natur uppe i fjällen







En nöjd Marwin vilar ut sig lite i snön =)

Tack för en underbar helg i fjällen Maria!!


Vi är tillbaka!!!!!!!

Äntligen efter en del krångel så är internetet äntligen inkopplat =) Tänk att det ska behöva ta sån tid. Men nu till en liten resume om vad som hänt oss sen sist.

Det enda att ta upp som hände under december månad var att Marwin och jag gjorde debut på en lydnadstävling. Vi lyckades skrapa ihop 120,5 poäng vilket blev ett 3:e pris. Inga lysande poäng direkt men Marwin och jag hade skoj i allafall och det är ju det viktigaste. Han kommer nog att behöva lite tävlingsrutin innan vi kan räkna med ett 1:a pris för han tycker ju att det är så roligt det här med lydnad att man måste busa lite också.

Jag har fått ett nytt jobb också och den 25:e januari var min första dag arbetsdag. Det blev som djurskötare igen på en mindre bondgård. Trivs väldigt bra där. Har också hittat ett nytt boende så från den 6:e april blir jag, vovvarna & katterna Harabor. Jag har fått tag på en liten 2:a att hyra där men underbar utsikt över Oviksfjällen och Storsjön =)

Marwin var för ca 2 veckor sen mindre rolig. Blev väckt av mamma kl. 8,15 lördag morgon och hon berättade för mig att Marwin hade tuggat sönder den bärbara telefonen under natten och att de inte kunde hitta ett av batterierna. Det blev till att kliva upp och leta igenom lägenheten igen men inget batteri gick att hitta. Ringde veterinären och talade om som det var och vi fick komma in ganska omgående. Först blev det käk och en kräkspruta för att se om det kom ut något batteri den vägen. Men bara all mat kom upp igen. Så det blev till att röntga killen för att se om något batteri kunde hittas. Och mycket riktigt fanns det där men det hade redan passerat magsäcken och fanns nu i tjocktarmen. De ringde giftinformationen men de sa att så länge som batteriet rörde på sig så var det ingen större fara men fastnade det kunde det ge frätskador. Så Marwin fick aktivt kol och jag fick åka och köpa laxermedel som skulle skynda på hela processen med att få ut det den naturliga vägen. Och nästa dag kom batteriet ut. Men det var ingen billig affär att behöva åka in en lördag trots att han är försäkrad så "Lilla Stockholm" som vi tänkt att åka på blir det inget av.

Vi tränar även på med en del lydnad och agility. Marwin har blivit riktigt duktig på att gå slalom med hjälp av slalomskenor. Redan 2:a gången vi tränade med dom gick han självmant genom hela slalomet. Kolla här för att se hur det ser ut. Frode kämpar på han också och är duktig. Kommer att bli ett roligt tävlingsår det här!!

Nä nu ska jag ut med hundarna och sen krypa till kojs. Skriver mer en annan dag. Imorgon kanske rent utav!!

RSS 2.0