Nyttig lydnadsträning!

Både i måndags och igår lördag har Marwin & jag varit iväg och tränat lydnad med ett gäng andra lydnadsentusiaster. Och gissa om det har varit två riktigt bra pass! Kanonbra kan jag till och med säga! Vi har tagit ett ekipage i taget och så har de andra kollat på och kommit med bra tips på hur man ska komma framåt i sin träning. Och det är så nyttigt med andra som kan titta på och se vad för "olater" man har för sig under sin träning :P Och på bara dessa två gånger tycker jag att Marwin och jag har tagit ett stort steg framåt i vår träning. Han har fått mer fokus på mig istället för att irra bort sig i hans egen tankevärld. Men det blir väl så när matte har blivit en riktigt rolig prick ;)

Frode har också fått komma ut och tränat lite. Men hans tålamod när det kommer till lydnad är ju inte det bästa så det blir mest att vi leker fram övningarna så att han ska tycka att det är kul =)

Imorgon är det träningsträff igen och det ser jag verkligen fram emot. Och det behövs verkligen om Marwin & jag ska ta oss framåt. För att harva på själva på baksidan ger ju inte så mycket. Men det är ett bra och tryggt ställe att lära in nya moment på. Ingen störning!

Idag har jag och Åsa på kennel Lanjelins haft avslut på vår valpkurs som vi har hållit i goldenklubbens regi. Har varit jättekul att ha kurs tillsammans med Åsa och deltagarna verkar också ha varit nöjda med kursen. Och det har varit kul att se vilka framsteg alla duktiga ägare med vovvar har gjort!


Nyfiken :P

Eftersom jag är väldigt nyfiken av mig så undrar jag ju vem som svarat anonymt i det förra inlägget :P Och så vill jag ju kunna vara artig och svara personen också ;)


Inte vår dag!

Vad ska man säga om dagens tävling då förutom att det gick åt helvete?? Tja, han låg kvar på platsen i alla fall! Och det var nog enda gången han hade nosen i luften. Annars var den som klistrad i backen. Så ni som tävlar med tikar kan ju gärna vara helt säkra på att de löpt färdigt innan ni tar ut dom på en lydnadsplan för Marwin går inte att lura! Det var nog allt jag hade att säga. Over and out!

Jo en sak till vill jag säga! Grattis Ida & Biffen till 1:a priset!!!!!!


Lydnadsträning i Brunflo

Ikväll har jag varit till Brunflo och tränat lydnad med Ida inför tävlingen på lördag. Marwin och jag körde igenom alla momenten i klass I. Han kändes lite väl taggad och lite splitrad i början men han arbetade upp sig allt eftersom. Fotgåendet blev riktigt snyggt efter ungefär halva linförigheten så kan vi få till det så helt igenom kan det bli riktigt fina poäng. Ställandet & läggandet under gång finns det inget att klaga på. Inkallningen tjuvade han på första gången men det är bara att göra om och göra rätt. Men hans ingångar har blivit riktigt fina! Apporteringen inga problem! Hopp över hinder tjuvade han nästan på! Vill gärna gå på den som kommenderar oss kommando. Men överlag kändes det bra! Gäller bara att han kan vara fokuserad hela programmet igenom så ska det nog kunna gå riktigt bra! Och det kommer nog bara han får lite mera rutin!

Frode fick också komma ut och träna lite. Och ikväll var han på riktigt härligt träningshumör! Följsam och med hela tiden! Så det skulle ha varit tävling ikväll med andra ord ;) Men vi siktar in oss på Strömsund i februari då det är inomhus. Hade gärna velat tävla honom i Brunflo i december men det får nog bli Marwin då. Dumt att dom båda ska gå i samma klass :P Finns funderingar på Kramfors den 3 december också men vi får se!


Platsliggning 10 poäng!!

Känslan av att se Marwin ligga lugnt & tyst på platsliggningen idag fick nästan tårarna att titta fram! För så mycket som vi har kämpat med detta moment! Och nu äntligen ha nåt ända fram! Så då gjorde det inget att det inte blev nåt 1:a pris idag. För vi har gott om tid att hinna ta dom två vi saknar för LP I.

Platsliggande 10

Tandvisning 10

Linförighet 8,5

Läggande 8

Inkallande 5

Ställande 8,5

Apportering 10

Hopp över hinder 0

Helhetsintryck 9

Det finns en hel del ställen att knapra ihop mer poäng på. Läggande, inkallande & ställande framförallt. Och givetvis hopp över hinder men det luktade ju så gott där han satt så han glömde väl helt enkelt bort att han skulle hoppa också ;) Men 149,5 poäng och ett 2:a pris blev det i alla fall =) Och domarens avslutande kommentar till oss var att det såg så lugnt och fint ut och att vi hade en bra kontakt men att det blev lite okoncentrerat emellanåt. Men det beror nog helt enkelt på att han har dåligt med tävlingsvana i lydnad så det kommer nog bli betydligt bättre med några fler tävlingar i kroppen!

Men en annan kul sak var att det fanns möjlighet att anmäla lag på dagens tävling bestående av 4 ekipage. Och när vi var 4 st från Brunflo BHK som tävlade så hade vi anmält ett lag och till vår stora glädje lyckades vi ta hem lagsegern och ett fint vandringspris!

Dålig uppladdning!

Uppladningen inför morgondagens lydnadstävling för mig och Marwin kan man verkligen klassa som urusel! Jag legat däckad i feber och han hemma hos mamma & pappa med bara koppelpromenader som följd! Och ännu är ju frågan om vi tar oss iväg. Men gör vi det så kommer han ju inte att vara söndertränad i alla fall :P Utan snarare högt uppe bland molnen! Har tävlat honom i agility en gång efter en sjukdomsperiod från min sida och vi kan väl säga att vi bjöd på ett gott skratt med en Marwin som flög iväg som skjuten ur en kanon och tog dom hinder som råkade stå ivägen ;)

Kanonfint väder idag så det känns ganska ruttet och sitta inne men jag ska i alla fall försöka ta mig iväg till Brunflo och hämta bästa grabbarna <3 Saknar dom väldigt när dom är borta och jag kommer hela tiden på mig att tänka att jag måste ju snart gå ut med dom! Men det är svårt när dom inte finns här.


Int utställning Sundsvall!

I helgen har jag och Maria varit på utställning i Sundsvall anordnad av Västernorrlands Kennelklubb. Ett väldigt välskött och trevligt arrangemang med väl tilltagna ringar med bra mattor som underlag! Och det var riktigt snyggt med dom gråa och rosa mattorna i kombination!

På lördagen ställde Maria ut sin D/S gårdshund Legolas "Viranord's Bazzith". Dom fick ett "Very Good" men nog tyckte vi båda att han hade varit värd ett excellent! Men denna domare, som för övrigt var samma som Marwin skulle ha på söndagen, var inte generös med excellenten utan det var mest den blåa och gula lappen som det viftades med. Så visst började det kännas som att Marwin kanske skulle kunna åka på ett very good han också.


Tjusiga Lego kan konsten att stå fint!


Men så blir det ju när man har en så duktig matte som handler!


Maj med söta Gimli var också där och det blev ett "Very Good" för dom också!

Efter att Maria var klar gjorde vi sällskap med Maj till Ikea för att äta lunch där. Dom har riktigt god mat där för en väldigt billig peng. Och rediga portioner så man blir propmätt! Och sen lärde Maria mig ett litet hyss ;) Men det är hemligt! Efter lunchen tog vi en snabb repa på Ikea också och för mig blev det hela TVÅ krokar att hänga kläder på :P Men det vart ju billigt i alla fall! Sen for vi och letade reda på hotellet för att checka in och få lite välbehövlig vila innan vi skulle ut och äta gott på kvällen.

Det fanns en fin restaurang på hotellet där vi åt jättegod mat och så slog vi på stort och tog en varsin cider till maten. Och det var skönt att vi inte hade så långt till hundarna, men dom verkade inte ha saknat oss för dom hade gjort det skönt för sig i våran säng ;)


Det är mysigt att bo på hotell =)

På söndagen var det då Marwin's tur så efter att vi hade ätit frukost packade vi in oss i bilen och for mot Nordichallen. Vi hade bara ca 5 min dit så vi var snabbt på plats. Kände mig som vanligt lite spänd innan det var vår tur att kliva in i ringen men jag vet ju att Marwin alltid sköter sig så det är väl helt enkelt en liten tävlingsnerv som sätter in! Och visst skötte han sig lika fint denna dag! Sprang glatt på med viftande svans och lätt sig villigt kännas & klämmas på =) Och det kändes rätt skönt när den röda lappen för "Excellent" hölls upp! En pärs avklarad men en återstod ju! Konkurransen! Det var 14 anmälda i öppenklassen men 3 kom aldrig så vi var 11 kvar. Och av dessa fick 7 st excellent så 3 stycken skulle domaren vara tvungen att tacka av. Och glad blev jag när Marwin var en av dom fyra som fick vara kvar för placering i klassen. Och det var den 4:e platsen som blev hans men något ck fick vi tyvärr inte. Men domaren verkade tycka om goldenhanarna för det var rätt många som fick excellent. Hur det gick för tikarna har jag ingen större koll på för Maria och jag gick och tog oss en korv var och sen packade vi ihop oss för hemfärd.

Men något som är roligt är när andra som jag inte känner kommer fram och säger att dom tycker att Marwin är fin och det värmer så gott i hjärtat =)


Det gäller att ta ut stegen för att hinna med Marwin...




Hanarna i öppenklassen som fick excellent


Marwin & Dewmist Kinshasa

På hemvägen blev det ett litet stopp så att grabbarna skulle få sträcka på sig efter att ha fått gå i koppel och sköta sig hela helgen. Och det var två lyckliga jyckar vi släppte loss!


Full fart...




Bästa polare...


Min vackra prins <3


Lydnadstävling!

I lördags var jag & Frode iväg till Åre BHK för att tävla i lydnad. Hade hoppats på den sista 1:an i klass I men Frode ville ha det mysigt och skönt under platsliggningen istället för att ligga stilla och fint :P

         
Och det som började så bra... Men Frode tyckte att det kliade så skönt i gräset...

Övriga moment gick jättebra. Vet att han inte har den bästa linförigheten men han brukar plocka bra med poäng på de övriga momenten. Var väl bara hopp över hinder som jag hade önskat bättre men det var väl nån goluktande tik som suttit där före =)

Plattsliggande 0

Tandvisning 10

Linförighet 6,5

Läggande 10

Inkallande 8

Ställande 10

Apportering 10

Hopp över hinder 6

Helhetsintryck 7

Det hela blev lite snopet 139 poäng och ett 3:e pris. Hade vi lyckats knåpa ihop ett poäng till så hade det blivit ett 2:a pris. Men inte ger jag mig! Nog ska vi lyckas få det där sista 1:a priset =)


Linförighet...


Inkallning...


Ställande...


Apportering...

Det var även fler duktiga ekipage från samma klubb som jag (Brunflo BHK) där och tävlade men precis som för mig och Frode var det nåt litet som ställde till det så det räckte inte hela vägen fram för dom heller. Men nästa gång så! Då jäklar!


Monica & Lexus under sittande i grupp...


Alizza är inställd på målet...


Å hopp...


Lilla Märta fick sitta och ha tråkigt i väntan på sin tur...


Fina Alizza poserar...


Mio fick följa med som Frode's maskot =)


RSS 2.0