Stiltje!!

Marwin är nu 100% frisk i magen igen så nu är det full fart som gäller igen =) Fast Frode tyckte det nog var skönt att han var slö ett par dar så han slapp bli terroriserad ;)

Just nu händer inte så mycket hos oss. Men jag har anmält Marwin till en inoff utställning på Frösön den 7 nov. Fast Marwin har sjunkit ihop så mycket efter magsjukan men jag hoppas att han hinner äta på sig lite i allafall.

Sätter in lite bilder från onsdagen kalla morgonpromenad.


Kallt och dimma = en mystisk värld


Solen tränger nästan igenom












Marwin ville gärna bada....


.....men fick snällt ligga på land och titta


Men Frode satt snällt och bara tittade


Marwin magsjuk =(

Igår skulle jag och hundarna ha åkt till Åsa i Hammerdal för att träna jakt men det blev det tyvärr inget av med. Marwin blev nämligen riktigt dålig i magen i lördags kväll och det blev några rundor ut under natten och klockan 7 på söndag morgon kräktes han så det var bara att vara hemma för inte åker jag och tränar med en sjuk hund. Och att han verkligen var sjuk det fick jag se när Frode skulle få sin mat (Marwin fick naturligtvis ingen) och han bara låg kvar på golvet och kikade lite när Frode åt. I vanliga fall brukar han dansa runt mig när det vankas mat men inte nu. Så igår blev det till att fasta hela dan. Idag har han fått lite kokt ris och är lika pigg som vanligt igen vilket känns skönt. Men det var riktigt tråkigt att missa jaktträningen men fler chanser till det kommer ju. Det viktigaste just nu är att Marwin ska bli helt kry i magen igen.

Kalla nätter.....

.....ger soliga underbara dagar =) Sätter in lite bilder från gårdagens promenad!



Vet inte vad jag gjorde men bilden på Marwin blev blå....



.....och samma med Frode



Undrar vad som finns här under då??



Jag bara måste kolla!!



Frode-bus i full fart



Men när Marwin sätter fart hinner jag inte med (Marwin är hunden längst bak i bilden)



Mina "hästar" på grönbete ;)



Fjällen är nu klädda helt i vitt



Men här hemma blommar maskrosorna igen

Marwins öra ser nästan helt bra ut nu =) Och jag har hittat på ett sätt så att han gillar att ta dom. Jag busar helt enkelt upp honom lite innan och då tar han så gärna sina droppar!


10 år!!

Igår var det 10 år sen jag flyttade hemifrån. Kommer ihåg vilken skön känsla det var och att jag första kvällen låg länge i sängen och bara lyssnade på tystnaden. Det var så härligt att äntligen få ha ett eget boende och slippa dela rum med mina båda systrar. Men det har blivit några flyttar sen dess. Första stället jag flyttade till var Vålbacken där jag bodde tills våren -02. Sen blev det en lägenhet i Brunflo fram till sommaren -06 då jag pga att jag fick nytt jobb flyttade till Alsen. Där blev jag kvar till dec -08. Och nu bor jag i Hara där jag trivs förträffligt bra. Nog det bästa boendet hittills. Men drömmen vore att flytta till ett litet torp någonstans med skogen inpå knuten. Och en stor tomt där jag kan bygga en egen agilitybana =)

Igår fick även Marwin åka in till djursjukhuset för han hade ont i örat och det var geggigt och luktade pyton. Det visade sig att det var akut öroninflammation. Och vad snabbt det blev så pass dåligt för dagen innan var örat precis som vanligt. Men Marwin var lika pigg och glad som vanligt och tyckte det var roligt hos veterinären =)

Jaktprovet!!

Idag har GRK J/H haft sitt årliga inofficiella jaktprov. De hade lovat att det kunde snöa men vädret var riktigt fint men lite kallt om näsan ibland. Flera duktiga hundar fick vi se med sina lika duktiga förare!! Och med ett sådant toppengäng med funktionärer så var provet en fröjd att anordna =) Stort tack till er!!

Efter provets slut bestämde vi några att vi skulle köra igenom provet för tränings skull. Marwin fick först se på när andra jobbade och träna på passivitet och det är nåt han verkligen behöver. Men jag fick ju ett bra tips av dom på Solstrimmans och det var nog det som gjorde att det gick så bra sen. Var i valet och kvalet först om jag skulle köra med skott eller utan men då han inte reagerat nåt medans dom andra körde så tänkte jag att jag testar med skott. Men inte hade jag behövt bli orolig heller. Skotten bekom honom inte alls =) Först var det en enkelmarkering med skott in i ett buskage där de flesta sprang runt buskaget för att hitta dummien men inte Marwin heller. Varför ta en omväg när man kan dra rakt igenom buskaget ;) Men han spikade den i allafall och kom raskt in med den!! Sen var det ett skott igen innan fältet tog vid men här hade Marwin lite bråttom så han knallade men det var bara att ta tillbaka honom och låta honom lugna ner sig lite och sen så skötte han fältet över all förväntan. Han har förut när han hittat en börjat leta efter nästa med den andra i munnen men nu kom han in fint utan några sådana tendenser. Han fick hämta in 4 st tror jag det var och sen slutade jag medans det fortfarande gick bra. Sen blev det en enkelmarkering igen med skott och även denna spikade han och kom snabbt in med. Sen var det enkelmarkering på land men när skytten stod lite snett bakom oss och kastaren lite snett bakom på andra sidan och han hade full fokus på skytten så han missade vart dummyn landade. Men han fick en utan skott på vattnet istället så att han skulle få lyckas och det gjorde han =) Jag blev riktigt imponerad och stolt över Marwin för jag trodde att han skulle bli väldigt störd över alla som fanns runt om men han hade för det mesta full fokus på vad han skulle göra.

Frode fick också komma ut och jobba lite och fick hämta in de kvarvarande dummisarna på fältet och även han gjorde sin matte stolt för han hämtade in de 5 som var kvar utan minsta problem och jag såg hur duktigt han änvände sin nos. Jag såg hur han ibland fick en dummy som låg på ganska lång håll i näsan och gick rakt på den för att hämta den så grabben kan bara han vill ;)

En låt till!

Hoppas någon gillar nån av dom!


RSS 2.0