SKK Vännäs

I helgen var det utställningsdags igen och denna gång begav jag mig tillsammans med syster Jessica och pappa till Vännäs som ligger utanför Umeå. Först var det systers tur i lördags och hon fick ett excellent på sin Mio och blev sen tvåa i klassen men tyvärr utan ck så då var deras dag över.

Marwin ställdes under söndagen och han vann först sin klass med ett ck så då blev det en nervös väntan tills det var dags för bästa hane för nu hade han ju chans på certet igen och championatet! Domaren var från Portugal och hette Oliveira Rui och han var väldigt noggrann och tog god tid på sig innan han bestämde vilken som skulle vinna. Och han velade länge mellan Marwin och vinnaren från juniorklassen som även är en lillebror till Marwin och kommer från Solstrimmans kennel. Och till slut visades juniorhanen till 1:a platsen och Marwin blev då 2:a med reservcertet! Men jag är så nöjd och glad över att han först vann sin klass och sen blir 2:a bästa hane för jag är inte direkt bortskämd med såna resultat han fått i år! För på 6 utställningar har han fått ett cert och två reservcert! Och blivit bedömd med excellent i kvalité på varje utställning!

Och så vill jag skicka ett stort grattis till Katrina & Leif på Solstrimmans kennel till både BIR & BIM på utställningen =)


SSRK Västernorrland

Helgen har spenderats på en tvådagars utställning som anordnats av SSRK Västernorrland. Och som trevligt sällskap hade jag & Marwin, Toya med matte Linnea! Och vi har haft en väldigt trevlig helg!

Igår var det utställning i Härnösand och där hade både jag och Linnea hoppats på bättre resultat men domaren föredrog en annan typ än vad våra vovvar var så Marwin fick nöja sig med excellent och en 4:e plats i konkurransen och fina Toya med ett very good. Men inte deppade vi ihop för det utan njöt av det fina vädret och dom fina hundarna i ringen. Men Marwin kändes slö denna dag och han ville inte riktigt ställa upp sig så fint i ringen som jag vet att han kan.

Idag söndag var det Sundsvalls tur att anordna utställningen och där blev det bättre resultat för både Marwin och Toya. Marwin var idag på sitt vanliga glada showhumör och sprang så fint i ringen att han lyckades vinna öppenklassen med ck! Men nu när jag förstod att vi hade chans på certet och championatet så kom nervositeten som ett slag i magen och illa som tusan mådde jag. Men som tur va var det bara en veteranhane innan det var dags för bästa hane så väntan (läs plågan :P) blev inte så lång innan vi skulle in igen och bara vi är inne i ringen så släpper nervositeten. Det var en noggrann domare idag så det blev några långa minuter innan det stod klart att Marwin knep 3:e platsen och reservcertet så inget championat denna gång. Men vi jagar vidare. För Toya blev det ett excellent idag men tyvärr ingen placering i klassen men hennes matte var ändå glad och Toya är helt klart värd excellent.


Marwin från idag i Sundsvall


Fina Toya

Fick även äran att visa en tik, Snowjar's Stars For Sale i bästa tikklassen idag och det gick så pass bra att hon blev 2:a bästa tik med cert! Tack för att du gav mig förtroendet Lotta =)

Lite bilder från helgen följer!


Hamnen i Härnösand






Marwin poserar fint


Det är bra att ha en reskompis

Och sen vill jag tacka vår tältgranne Kristina med dotter Emilia för trevligt sällskap i helgen och grattis till era fina resultat!


En liten present <3


Snart firar Frode sin 10:e födelsedag och då måste man ju få nått extra fint och detta damp ner i brevlådan idag =)

Beställt från madebyminvilda


RSS 2.0