Utställning & kurs

 I lördags var det dags för utställning igen. Denna gång var det på "hemmaplan" i Svenstavik. Stod i PM'et att lokalen skulle hålla ca 15 grader så man skulle se till och klä sig. Men det låg nog strax över 20 så lite väl varmt klädd var man. Men skönt att slippa frysa iaf.
 
Var där redan strax före 10 för jag skulle hjälpa Maria med hennes vovvar ifall båda skulle få HP och de fick dom ju. Så in och visa Dexter i BIR/BIM-valp och som förra gången så slog Maria och Dimma oss fast Maria lovat att jag skulle få vinna ;-) Men stort grattis till er iaf <3
 
Sen blev det en lång väntan tills det var Harry's tur då han skulle gå nästan sist. Och som sist var ju även syster Juni med. De vann båda sina klasser då de var ensamma men det betyder ju inte att domaren automatiskt vill ge HP, men som de små snyggingar de är så fick de självklart det ;-) Och sen i BIR/BIM-valp var det idag Harry's tur att stå som vinnare. Och sen var han ensam i valpklass I i gr 8 så han gick ju då direkt till BIS-valpfinalen.
 
I finalen var det 7 valpar med och efter att domaren gått igenom hundarna var Harry en av de som fick stanna kvar för placering. Och där blev vi visade till en fin 3:e plats. Nu är ju inte placeringarna det viktigaste för mig utan att min lilla grabb tycker att det är kul och är trygg i hela situationen. Men visst är det en kul bonus när det går bra!
 
Harry's kritik löd: Fin helhet, mycket bra huvud med fint uttryck, vackra ögon, välansatta öron, bra hals, tillräckligt stram i rygg, bra kors och svans, bra utvecklad i bröst, utmärkt skuldra, goda vinklar, utmärkt steglängd, bra ben och tassar.
 
Söta Harry med sin fina rosett
 
Igår söndag började vi valpkurs. Det är en kurs som inriktar sig mot dom som vill tävla med sin hund i framtiden. Den hålls av Lotta Könberg på Hundkrut. En väldigt bra instruktör som bara använder positiva metoder mycket inriktat mot klickeranvändning. Har ju aldrig riktigt förstått mig på klickerträning förut men är nu helt frälst. För oj  vad fort det gick för Harry att fatta och lära sig nya saker. Det roligaste enligt Harry var nog att trampa på musmattan! Kursen är på två tillfällen men redan nu ser jag fram mot att få gå en tävlingslydnad i vår och hoppas på att Lotta kommer att hålla en sån.
 

Utställningsdebut!

 I lördags var jag & Harry till Sundsvall på en valputställning. Och med som sällskap var Katarina med syster Juni och Maria med sina Aussie Dexter & Dimma. Vi hade en väldigt trevlig och mysig dag både i och utanför ringen.
 
Harry har när vi tränat hemma varit väldigt busig och hoppig och inte alls velat stå stilla. Men väl på plats i Sundsvall var det som om han aldrig gjort annat än att visa upp sig i en ring. Han sprang så fint vid min sida och stod lugnt och stilla när jag ställde upp honom. Var väl bara en gång han blev lite busig och det var när han kom på att ägaren till den andra valpen i samma klass också hade godis. Och då ville han så gärna kolla in om det kanske var godare. Harry vann i alla fall sin klass med HP men det var hårfint då de båda var jättefina.
 
I tävlan om BIR-valp fick han tävla mot sin syster som vunnit sin klass med HP och där drog Juni det längsta strået och blev BIR! Men lika glad är ju jag ändå då båda är efter världens bästa Marwin!
 
BIR-valp Cremecastle Front Runner & BIM-valp Cremecastle Taste Of Victory
 
Harry's kritik löd: 4 mån. En härlig valp med mycket trevligt huvud och uttryck. Huvud med fina prop. Utm ögon. Mycket bra hals & överlinje. Välformad bröstkorg för åldern. Härlig benstomme. Utm vinklar. Tillräcklig päls. Rör sig med bra steglängd. 
 
Domare: Kerstin Henriksson
 
Ett grattis skickar jag också till Maria som blev BIR & BIM-valp med Dimma & Dexter!!
 
 
 

RSS 2.0