SÖK!!

Idag har det varit sök för hela slanten. Jag höll ju på ganska mycket med det förr med Frode och han tyckte det var såååååå kul att få göra det igen. Och han var så duktig. Hittade sina två figgar på en gång. Marwin fick ju också prova och va kul han tyckte det var. Tänk att få rejsa runt i skogen och leta reda på människor som leker med en och bjuder på godis =) Det är livet det!! Så detta kommer vi att fortsätta med och vem vet, det kanske blir en sökhund av honom en vacker dag.

Ida's Biffen fick också prova och även han tyckte det var skoj. Kanske två blivande sökstjärnor vi har i kopplet =)

Lite av varje

Annonsen har bara legat ute sen 12:50 idag men 4 st har redan hört av sig och varit intresserade och Fille är i stort sett redan såld så det verkar inte vara några problem med att hitta nya hem åt de små. Men vad tomt det kommer att bli sen, särskilt i sängen för de sover hos mig varje natt. Men lilla Bentley får i allafall stanna och Mini blir kvar ett tag till för han håller på och behandlas för en ögoninfektion som tur är inte är av det smittsamma slaget.

Idag har jag också orkat med ett mindre träningspass med Marwin. Men det är så knaggligt här ute nu så jag måste nog ta mig bort till kyrkan och träna på deras parkering i fortsättningen. Men det kommer att bli hårdträning sista veckan för som det ser ut nu har jag inget jobb då så då finns det mycket tid för träning.

Imorgon ska jag & Ida åka och testa på sök med våra smågrabbar. Det ska bli så kul och jag är säker på att våra hundar också kommer att tycka det =)

Håller på och packar för fullt också och Marwin gillar inte det. Han står och tittar på mig och piper när håller på med det. Vet inte varför men han kanske inte gillar förändringarna. Men kattungarna gillar det desto mer. De tycker det är så kul med alla lådor som jag har ställt upp. Och Trollet skyndar sig att krypa ner i en låda så fort hon får chansen.

Till salu!!

Nu finns de små ute till salu på blocket!! Är någon läsare här intresserad är det bara att höra av sig =)

http://www.blocket.se/vi/19299786.htm?ca=3_s

Katter & hundar

Här kommer lite bilder =)



Frode är bra att sova hos



Marwin & Minibus



Got you!!



Trodde du ja!!



Vänta du bara Marwin



Snart har jag dig igen



Mini undrar vad gubben gör i lådan



Söta Flo



Bentley tycker att Frode är bra att vila på

Vi har.....

.....inte gått i ide utan matten är bara lite krasslig för tillfälligt men vi hoppas snart vara på G igen =)

Snö i massor =)

Inatt hade vi säsongens första snöstorm så imorse var det snö överallt när jag skulle åka till jobbet. Men med mina nya vinterdäck så var det inga problem att ta sig till jobbet trots att underredet på bilen skrapade i snön. Så vi har nu ca 30 cm härlig vit nysnö. Tog lite bilder på vovvarna på lunchen idag med som jag sätter in.



Galen-Marwin



Frode står som vanligt med huvudet i snön



Marwin gör sitt bästa för att krypa ner under snön



Stanna..........HIT



Glöm det säger Frode ;)



Marwin kör ett race ute på åkern så snön yr



Här kommer fartkanonen



Och nu fick han med sig Frode på ett race också =)

Sen tog batteriet slut i mobilen så det blev inge mer kort =(

Personlighetstest

Gjorde ett personlighetstest på nätet och jag är visst en sån här person =)

SÅDAN ÄR DU:

Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut - även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.

Nå ni som känner mig, tycker ni att det stämmer?


Snön har kommit =)

Nu har äntligen snön kommit på riktigt. Vi har fått ca 15 cm härlig nysnö sen i förrgår. Det blir så mycket ljusare och mysigare ute då. Och hundarna älskar det. De far runt som furier i snön. Sätter in lite bilder från gårdagens promenad på lunchen.



Va kul med snö säger grabbarna bus











Sätter in lite bilder från tidigare också.



Frode är bra att ligga hos



Ferrari vill leka istället för att posera fint







Men tillslut fick jag ett fint kort

Wången x 2

Så har två dagar spenderats i Wången men tyvärr så hade jag ju inte anmält någon av mina "små" vovvar. Men fler tillfällen kommer ju framöver =) Många fina hundar var det att titta på. Och så måste jag ju skicka ett stort grattis till Lena H med tollaren Gimli och Lena M med tollaren Tuva som båda blev utställningschampions under lördan. Så kul att se!! Sen var det roligt att få träffa många bekanta och surra en hel del hund. Marwin fick följa med båda dagarna för han behöver vara ute och träffa folk & hundar. Och jag måste säga att han skötte sig galant. Han lungnade fort ner sig på lördan och idag var det aldrig några problem.

Nu ikväll tränade jag lite lydnad men Marwin hade en "noll-koll-dag" idag. Han var noll koncentrerad så jag la av ganska direkt. Är ingen mening att träna på när han är så. Men det kan ju ha att göra med att han varit på utställning två dar i rad och det är nog ganska tröttande.

Måste berätta att Blixten fått flytta också. Det funkade inte mellan honom och Nova tyvärr. När båda var inne följde han henne överallt och det gillade hon inte utan hon satt mest uppe i fönstret och morrade på honom. Och på slutet gick det så långt att hon slutade gå på lådan och hittade andra mindre passande ställen att göra sina behov på. Men i samma stund han flyttade började hon gå på lådan igen så det var rätt så uppenbart vad det var som utlöst hennes beteende.

Men en rolig sak jag måste berätta är att Trollet börjat leka med kattungarna =) Jag har sett i flera dagar att hon så gärna velat leka med dom. Hon har legat på en stol och ålat runt ovanför dom nu några dar men idag tog hon mod till sig och busade lite med Ferrari =)


Biffen is in da house

Igår ringde Ida och frågade snällt om det inte fanns någon möjliget att jag kunde vara hundvakt åt Biffen för hon hittade ingen annan som kunde det för hon skulle åka ner till Stockolm idag. Och visst gick det bra. Han kommer att stanna tills imorgon.

Imorgon tänkte jag gå och titta på utställningen som SSRK anordnar på Wången. Ångrar en hel del att jag inte anmälde Marwin för han har blivit riktigt fin senaste månaden. Men jag var ju lite rädd för om han skulle ha hunnit äta upp sig till Wången med tanke på hur smal han blev efter att hans mage krånglat. Men maten han äter har verkligen gjort susen. Men jag vill gärna ställa Marwin officiellt en gång som unghund och syrran och jag planerar att åka ner och ställa på "Lilla Stockolm". Det är precis så att Marwin fortfarande går i unghundsklassen då. Så jag hoppas att han fortsätter att utvecklas lika fint och att han inte tappar pälsen.


Till Åsa

Åsa förstod inte hur roboten funkade så här kommer en liten film som jag hoppas ni kommer kunna titta på. Klicka här!

Dagen D

Idag togs roboten i bruk på jobbet. Det skulle bli intressant att se hur korna skulle reagera på denna manick som hädanefter kommer att sköta mjölkningen. Men de kor som hann bli mjölkade den tid jag var där gick det förvånansvärt bra med. Visst, någon tyckte det var lite läskigt men det får man räkna med när det är nåt nytt. Första dygnet kommer det att vara någon där hela tiden för att föra korna till roboten så att de så snabbt som möjligt ska komma in i de nya rutinerna och självmant gå dit när det är dags att bli mjölkade =)



Denna manick är det som mjölkar korna numera

Marwin BIR

Nu så är vi hemma efter en trevlig dag på utställning. Och jag är så nöjd med resultatet. Marwin vann unghundsklassen
med HP och blev sedan BIR men tyvärr oplacerad i gruppfinalen. Frode vann öppenklassen men blev utan HP. Marwin tyckte som vanligt att det var superskoj men Frode tyckte att golvet var lite äckligt och halt och fick en väldigt trippande gång. Men båda skötte sig super. Nä nu ska jag gå ner och parkera mig framför TV'n. Känns som om det är det enda jag orkar med resten av kvällen =)

P.S. Skickar ett grattis till syster Jessica som blev BIR med Mio och sen BIG-3:a D.S.

Klart!!

Nu är båda killarna fixade inför imorgon så nu ska jag krypa ner i sängen och försöka få några timmars sömn =)



Snygg-Marwin inte helt torr än

Marit Larsen - If A Song Could Get Me You


Promenix

Det blev en mysig promenad med goldenklubben nu ikväll. Vi var 3 st som genomförde den. Vi var ute ca 1 timme oc gick. Och efteråt fick Frode visa lite lydnad från klass I. Men lilla token hade glömt bort vad läggande under gång var. Men mest troligt ville han inte lägga sig för att det var en hund en liten bit bort som skällde aggresivt vilket gjorde Frode osäker. Men resterande moment som vi kunde göra utförde han galant =) Han kan bara han vill min mysgubbe!

Slutkursat!

Igår hade vi sista tillfället på tävlingslydnadskursen och då bad jag Nina att titta på vårat fotgående. Det är ju svårt att själv se riktigt hur det ser ut men hon tyckte det såg jättebra ut med en fin kontakt. Det kändes roligt att höra =) Alla moment i ettan utom platsliggningen sitter rätt så bra. Bara lite finslip att putsa på. Och att platsliggningen inte riktigt funkar har jag bara mig själv att skylla då jag tränat det alldeles för lite så nu SKA vi göra det varje dag fram tills att det är tävling på alla möjliga platser.

Ikväll ska jag iväg på GRK J/H's promenad. Och då ska Frode & jag visa momenten i lydnadsklass I. Men först ska vi gå på en promenad vi som är där och då tar jag bara med Marwin så får Frode sitta i bilen och ladda. Kan vara bra för Marwin att vara utan sin storebror Frode också.

Anna Ternheim - Shoreline


Vi mår bra =)

Vi mår alla bra efter kattslagsmålet. Men jag tror att jag hade tur och det "bara" var en av Snuttans klor som rev mig för jag kände inte av såret något dan efter och jag vet att kattbett ger fula svullnader. Katterna har även hållit sig från att flyga på varandra men både Nova & Trollet håller sig på säkert avstånd från Snuttan. Tycker slagsmålet var så synd då alla katter såg ut att komma rätt bra överens och kunde vara i varandras närhet.

RSS 2.0