Året som gått!

Då kan man snart lägga ännu ett år till handlingarna! Så då är det väl på plats med en liten årskrönika. Men det blir en kort en!

20/2 Frode gör comeback på lydnadsplan med ett 1:a pris!

20/3 Frode & Marwin deltar på JHKK inoff utställning. Båda får HP och Frode blir 4:e bästa hane och Marwin bästa hane och sen BIM

14/4 Marwin fyller 3 år!!

15-16/5 Marwin & jag deltar på ett jaktinternat i Åsarna anordnat av GRK J/H

23/5 Marwin deltar på SSRK J/H utställning på travet i Östersund. Han vinner öppenklassen med CK och blir bästa hane med CERT & BIM!!!!

6/6 Marwin deltar på SSRK VN utställning i Härnösand. Det blir ett 1:a pris men trots att vi blir oplacerade i konkurransen får vi ändå med oss ett CK hem!

7/6 Frode fyller 8 år!!

31/7 Marwin deltar på ett WT anordnat av SSRK J/H i Fäviken. Han knåpar ihop 72 poäng av 100 möjliga.

8/8 Marwin deltar på årets första agilitytävling anordnad av Strömsund's BK. Han chockar matte genom att gå nollad och vinna agilityklassen och första pinnen är i hamn!! Han vinner även hoppklassen men har några futtiga fel så ingen pinne där.

21-22/8 Marwin deltar på sitt första jaktprov anordnat av SSRK J/H. Resultaten är inget att skryta om direkt men vi blev båda en erfarenhet rikare.

4-5/9 Marwin deltar på en agilitytävling anordnad av ÖBHK & BBHK. På lördagen får Marwin sin 2:a pinne i agilityklassen efter ett jättefint lopp! På söndagen var han tillbaka i gammal fin 2009-form och gjorde lite som han själv ville :P

18-19/9 Marwin & jag åker till Örnsköldsvik för att delta i en agilitytävling. Marwin gjorde fina lopp men inget som räckte ända fram.

10/10 Frode är med i en lydnadstävling anordnad av BBHK som han showar sig igenom ;)

21/11 Marwin & Frode deltar i en utställning anordnad av SSRK J/H. Frode blir 2:a i veteranklassen med HP!! Marwin vinner öppenklassen med CK och blir sen 4:e bästa hane!!

12/12 Marwin deltar efter mer än ett års uppehåll i en lydnadstävling anordnad av BBHK och äntligen sitter 1:a priset där!!

Detta är ett år som långt har överträffat alla mina förväntningar, både tränings- och tävlingsmässigt! Och vi har haft så kul tillsammans =)

Nästa år hoppas jag kommer att fortsätta i samma anda! Mina mål med grabbarna är att Frode ska få det där sista 1:a priset i lydnad som krävs föt LP I och kanske att det blir nån utställning. Men annars kommer han få fortsätta sitt liv som en lagomt aktiv pensionär =) Även med Marwin hoppas jag på LP I i lydnad. Inom agility'n är målet att han ska bli uppflyttad till klass II i både agility- och hoppklassen. Jag hoppas även på att vi ska komma med på nå't jaktprov och att vi ska kunna gå till pris. Och några utställningar kommer han såklart att anmälas till!

Ser med andra ord ut som att vi kommer att ha fullt upp nästa år också ;)

169,5 poäng & 1:a pris!!

ÄNTLIGEN!! Där satt 1:a priset!! Vilket då även betyder att han låg kvar på platsliggningen! Men lite orolig var han och bjöd på lite "fin" musik :P Och vissa av de övriga momenten funkade kanon medans andra kunde ha gått mycket bättre! Men jag är så glad över att han låg kvar och att vi fixade 1:a priset. Och vi vann även klassen och BBHK-cup som är ett vandringspris som även Frode vunnit förut så det var jättekul att Marwin också fick vinna det nu!

Platsliggande   9  27  piper

Tandvisning 10  10

Linförighet  7  28  dk, drag i kopplet, pos 

Läggande  9  18  nosar

Inkallande  8,5  25,5  snett sittande

Ställande  10  30

Apportering  10  10

Hopp över hinder  7  14  vidrör hindret, stannar o nosar

Helhet  7  7

Det jag är missnöjd över är linförigheten som jag vet att han kan mycket bättre och att han stannade och nosade sen han hoppat över hindret. Men det är bara att jobba vidare och hoppas att vi fixar detta bättre nästa gång för nu ångar vi vidare mot LP I =)


Det är inte lätt att fota en sprallig Marwin =)


Lydnad!

Just nu är det mycket lydnadsträning för Marwin och mig. För nästa söndag ska vi tävla i lydnad. Ser så fram emot det då Marwin har varit så duktig under träningen nu på slutet. Följsam och med bra kontakt. Och så tycker han att det är så roligt =) Svansen går i ett!

Idag tränade vi med några andra som också ska tävla nästa helg. Först värmde vi lite innan jag körde igenom varje moment. Och jag måste säga att allt funkade jättebra! Även platsliggningen fixade han galant och låg tryggt och stilla kvar! Så nu är det bara att hoppas att han gör desamma på tävling! Men vi ska försöka träna varannan dag fram till tävlingen med andra så att vi kan få lite extra störning.

På utställningsfronten kommer det att vara lungt fram tills i februari men då har jag bokat in en Open Show i Ö-vik den 20:e februari och så ska vi ner till Sandviken utanför Gävle den 27:e mars. Ska bli så kul!

RSS 2.0