Frode 11 år <3

Idag har vi firat Frode som fyller 11 år! Vi började dagen med att åka in till Tasseborg där Frode fick välja ut något gott att tugga på och så köpte jag två korvar med färskfoder som nåt extra gott att blanda i kvällsmaten. Och så blev han bjuden på godis av expediten också som han även skällde ut när hon inte hade mer att bjuda på ;) Han är en riktig pajas den gubben <3
 
Sen på hemvägen stannade vi vid en tjärn där vi var i nästan 2 timmar och där vovvarna fick röja runt bäst de ville. Frode strosade mest runt och gnagde på pinnar, smakade på några grässtrån, rullade i mossan och tog sig ett svalkande litet dopp emellanåt. Och så skällde han på vovven på andra sidan tjärnen, som egentligen var ekot av hans eget skall men det är ju inte så lätt att veta ;) Marwin & Penny ägnade sig åt att bada, bada och återigen bada! Men så är de trötta också!
 
Väl hemma igen fick de tugget som Frode valt ut och till kvällsmaten färskfodret som var smaskens enligt dom men jag tyckte det luktade nåt ofantligt vidrigt! Men bara vovvarna är nöjda så är jag nöjd och en korv finns kvar tills imorgon men då tror jag att jag tejpar igen näsan först ;)
 
Världens bästa Frode <3

Umeå-helg!

 I fredags tog jag och packade in Marwin & Penny plus en massa packning i bilen och styrde kosan mot Umeå för en härlig hundhelg. Vi hade förmånen att få bo hos snälla Lotta och Stefan! Bra mycket roligare än att sitta själv på ett vandrarhem. Kom fram vid 19-tiden och först fick mina och deras vovvar bekanta sig med varandra vilket gick jättebra. Det är så otroligt skönt att ha en så lättsam ras som kan umgås med andra hundar utan problem. Sen blev jag bjuden på en jättegod middag! Och sen for jag och Lotta och satte upp tältet på utställningsplatsen som bara låg 10 minuters bilresa bort. Men efter det räckte orken inte till så mycket mer än lite surr och fix med hundarna inför lördagens Open Show.
 
Skulle ju få lite sovmorgon på lördagen men var vaken redan kl 7 så efter att ha legat och vridit mig en timme gav jag upp och klev upp. Så jag hade gott om tid att göra iordning både mig själv och vovvarna. Sen styrde vi kosan mot utställningen. Var på plats i god tid men i det soliga och varma vädret var det bara skönt att få sitta och inte göra nånting.
 
Först ut var valparna och det var många fina små pärlor på plats att titta på. Och alltid lika härligt att se deras glada och bekymerslösa inställning till livet!
 
Sen var det de stora grabbarnas tur! Marwin ställdes i klassen Open och var som vanligt på showhumör! Flöt runt i ringen och viftade på svansen! Han vann klassen med HP! Och sen i tävlan om bästa hane drog han det längsta strået och vann även där! Min alldeles underbaraste prins!
 
Sen var det tikarnas tur och Penny gick i Limit och efter noggrann granskning från domaren hamnade Penny på en fin 2:a plats med HP. Och i tävlan om bästa tik blev det också där en fin 2:a plats! Det var en pigg och fartfylld Penny men den vinnande tiken var ett strå vassare och var en välförtjänt vinnare!
 
Så var det då dags för att utse vem som skulle bli utställningens BIS! Och efter noggrannt granskande av domaren kom han fram och räckte oss den fina röda rosetten! Fast som vanligt i dessa situationer blir det kortslutning i min hjärna och jag måste fundera ett varv extra vad den röd/vita rosetten betyder :P
 
BIS SE U(U)CH LP I Cremecastle Victory Tilly & BIS-2 Kakis Latest Trend By Gucci
 
 
Sen var en mycket trevlig utställningsdag till ända. Och jag kan verkligen rekommendera alla att anmäla till GRK Västerbotten!
 
På lördag kväll blev jag sen bjuden på grillat av Lotta & Stefan. Och det satt verkligen som en smäck efter en lång dag. Och så blev det en hel massa surr innan vi kom i säng.
 
Söndag morgon trodde jag att jag var vaken tidigt men blev rätt förvånad då kl visade halv elva! Men som tur var var det fler som sov länge ;) Och jag hade ju inte bråttom hem. Och så skulle ju Marwin & Penny få prova lite viltspår. Och det blev verkligen lyckat för båda var jätteduktiga så nu ska matten se till att lägga några spår åt dom så att vi kanske kan gå anlaget senare i sommar.
 
 
 
Vid halv fem styrde vi kosan hemåt men efter ca 35 km kom jag på att, la jag verkligen in kameran i bilen?? Men det hade jag ju såklart inte gjort så det var bara att vända om men Lotta & Stefan var så snälla att de kom och mötte mig halvvägs med den. Detta är så typiskt mig! Jag glömmer alltid nåt!
 
Avslutar med några bilder! Och tack för en underbar helg Lotta & Stefan!
 
Smask!
 
Hjälp! Vad kommer flygande där!
 
Gnag, gnag...
 
Bus...
 
Bus a la Marwin & Penny...
 
Det kliar skönt...
 
På promenad...
 
Marwin hjälper Sally med avverkningen
 
Sally, Nova, Marwin & Penny

RSS 2.0