Jaktträning & lite yra!

Igår var Marwin och jag iväg till Lungre motorstadion för att träna jakt med några andra ekipage. För Marwin blev det först ett motivationssök där han fick titta på när apporterna las ut. Och jag kan då verkligen inte klaga på nåt i hans arbete ute på fältet. Han hade sätt på näsan helt idag och plockade in dom en efter en. Det var en fröjd att se honom arbeta och han fick plocka in ganska många. Sen fick han sitta passiv och titta på när dom andra hundarna jobbade och från att pipa och gnälla konstant har vi nu kommit till ett läge där det endast kommer något enstaka pip men tanken är ju att han ska bli helt tyst men jag är säker på att vi kommer att komma dit också bara vi jobbar på som vi hittills gjort =)

Sen blev det enkelmarkering med skott och skotten är verkligen något Marwin tänder till på så på den första markeringen knallade han men kastaren var snabbt ute och plockade upp den innan Marwin hann så han fick ingenting för det. Men sen på de övriga satt han kvar och jag måste få skryta lite om honom och säga att han är super på att markera vart apporterna landar och snabbt hämta in dom. Han fick även prova på att hämta en apport skjuten med apportkastare och även det klarade han galant! Det är en sån fröjd att träna honom denna säsong och man märker verkligen att han har mognat något enormt innanför skallbenet sen förra året. Och på lördag blir det start på WT för Marwin & mig. Ska bli så spännade och se hur det går!

Igår kväll var jag med Maria & Andrea (Maria's kompis) på stråket en sväng och det var riktigt trevligt =) Vi kom in vid halv nio och åkte hem vid ett för då höll de på att stänga oss ute ;) Men nu har jag yrat klart för i år!

Bjuder på lite bilder från vår semester också.


Två nöjda grabbar vilar sig lite i mossen


Mini ville också följa med


Marwin njuter av att vistas i skogen


Hittade ett vattenhål gjorde de också


Men Mini tyckte att det räckte med att titta på


Söt-Mini kikar fram




Snart hemma


Mini har bråttom

Har ju varit och tittat på underbart söta valpar hos kennel Lanjelins också =)










Semester!

Just nu har vi semester och bara njuter av livet! Vi tränar lite, går på sköna promenader och fiskar när vädret tillåter =) Och har ni vägarna förbi Flatnor tycker jag ni kan titta in och hälsa på!


Jaktträning på agendan!

Idag har Marwin & jag varit till Rödön och tränat jakt med Cecilia & Helena. Efter att vi smort in oss med myggmedel som verkligen behövdes fast alla flugor verkade vara imuna mot det så tog träningen vid. För Marwin blev det först två enkelmarkeringar som han klarade galant! Sedan provade vi på linjetag på ett annat sätt än mot hur vi vanligtvis tränar och det gick också galant! Det blev även en massa passivitetsträning emellan allt och det gick riktigt bra. Kom bara något enstaka litet pip ifrån Marwin så nu kommer vi att träna vidare på detta sätt för att han förhoppningsvis ska bli helt tyst =)

Ett tag sen senast!

Snart gått en månad sen senaste inlägget men så mycket har inte hänt heller. Mycket på jobbet just nu då det är högsäsong för oss så hundträningen blir lite lidande. Men jag har anmält Marwin till ett Working Test i Åre den 31 juli så lite måste vi hinna med att träna i alla fall ;) Och någon agilitytävling ska vi också hinna med. Men sen blir det ingen utställning i Svenstavik för Marwin då hans päls inte ser för rolig ut. Torr och trist som alltid på sommaren. Men till hösten ska vi vara på "banan" igen =)

Frode tycker att det är livet att leva pensionärsliv med lite träning när andan faller på. Men han har börjat att ta sig lite friheter som att smyga i sig den mat som Marwin lämnar om inte matte är snabb att plocka bort den. Och så har han helt plötsligt kommit över sin stora skräck, nämligen att krypa under en stol och på det också flytta på kattburarna som står på andra sidan (de fick vara i varsitt rum pga Marwin's eksem). Anledningen till att han vägrat krypa under stolar är att när han var 1 år var en person "snäll" och ställde en pall av aluminium över honom så att han fastnade i den och fick panik. Personen hade vett att skämmas över sitt tilltag i alla fall!! Eller så har han helt enkelt börjat bli lite senil på äldre dar ;) 

Nä nu ska jag fortsätta att kolla på fotbollen =)

RSS 2.0