Vi lever & frodas!!

Äntligen har våren kommit till Jämtland!!!!! Nästan helt snöfritt (finns någon liten vit fläck kvar till hundarnas stora lycka). Isen har även snart smält bort så Marwin har hunnit med två dopp redan. Han blev överlycklig när han såg vattnet men fick snällt vänta tills att matte sa att det var OK men sen for han som en galning runt i vattnet. En lycklig hund med andra ord =)

Jag har anmält Marwin till utställning helgen den 23-24 maj. Den 23:e är det goldenklubbens Open Show och den 24:e SSRK's utställning på travet. Hade även velat anmäla Frode till Open Showen men då båda går i samma klass numera så blir det ju svårt. Har försökt att hitta någon annan som kan ställa honom åt mig men har inte hittat nån. Eller så anmäler jag honom på vinst och förlust och hoppas att jag hittar nån tills den 23:e som vill ta sig an honom. ÅHHHHHHHHH, Ida ringde precis upp mig och hon kan ställa honom så nu blir han också anmäld =) Tack Ida!!!!!!

Hörde denna låt idag och gillade den direkt =) Håll till godo!!


Marwin 2 år!!

Imorgon är det Marwin's dag!! Mitt lilla hjärta blir då 2 år!! En underbarare hund kunde jag inte fått så stort tack till Kristina på Cremecastle att jag fick äran och förtroendet att köpa denna guldklimp!! Och vi säger ett stort grattis till Marwin's alla kullsyskon =)



Redan som liten visade Marwin att han älskar att jobba

Uppsala nästa!!

Ikväll klockan 23,55 kliver jag på tåget mot Uppsala för att gå på kurs i veckan. Jag ska få lära mig att inseminera kor så att jag kan göra det på gården där jag jobbar. En bra merit att ha i framtiden då allt fler bönder väljer att inseminera själva och gärna vill att deras anställda och kan det. Men jag kommer fram klockan 4,48 imorgon bitti och vi börjar inte förrens klockan 10 imorgon så vad jag ska göra i Uppsala all denna tid vet jag inte. Men jag hoppas på att jag kan få tillträde till mitt rum innan kursen börjar så har jag nånstans att vara i alla fall.

Men kursen gör ju att jag missar lillgrabbens födelsedag imorgon men jag får ge honom en stor kram innan jag åker och köpa nåt smaskigt åt honom tills att jag kommer hem igen =)

Jag har hittat en jättebra plats där jag bor att träna lydnad på med hundarna, nämligen Hara Ångbåtsbrygga!! Det är en stor plan gräsplätt där och bänkar man kan använda som hinder =) Och bara isen ämnar lämna Storsjön så blir det att ta med dummisar ner också. För här ska det tränas för eventuell jaktprovsstart mot sensommarn-hösten om Marwin blir redo för det.

Exteriörkurs steg I

Idag har jag gått exteriörkurs steg I. Och snacka om nyttig kurs. Och många aha-upplevelser blev det. Så på nästa utställning jag är iväg på ska jag verkligen sitta och kolla på hundarna. Och alla golden jag träffar framöver ska jag be om att få klämma och känna lite på för då kan man få en helt annan bild av hunden än av att bara se den. Så nu hoppas jag att det kommer bli även steg II och III av kursen.

RSS 2.0