Skogstur...

Idag har vi inte gjort mycket men det har blivit en tur i skogen i alla fall. Och Penny hittade en lerpöl att leka i men jag hann stoppa henne innan hon blev helt lerinpackad. Men sen på vägen tillbaka så var hon ju tvungen att visa Marwin lerpölen hon hittat men inte fick de bada denna gång heller. Snopet för dom :P

I veckan har vi tränat lite lydnad men jag längtar tills snön på baksidan försvinner så vi kan använda vår alldeles egna lydnadsplan. Och nu måste jag ta tag i rutan så den sitter för Marwin så vi kan ge oss på 2:an senare i vår. Och för Penny är målet att vi kanske ska kunna komma till start i 1:an till hösten nån gång. Och inte ska väl det vara några problem bara jag tar tag i det. Men allt blir så lättare bara all snö & is försvinner och det blir ljust på kvällarna när jag har min bästa tid på dygnet.


Glada nyheter!

För drygt 3 veckor sedan hade Marwin en dam på besök. Och idag fick jag ett samtal om att hans och damens eskapader har burit frukt. Marwin ska nämligen bli pappa =) Och jag är så glad för att det hela har lyckats! Så det kommer att bli en förväntansfull tid nu tills de små är här och jag hoppas att allt kommer att gå bra för både mamman & valparna!

För mer information om den väntade kullen kan ni gå in och titta på Seamountain's kennel under planerade valpar!


BIR & BIG-1 =)

Igår var jag iväg på kennelklubbens inofficiella utställning på Frösön. Jag hade anmält Penny dit då jag såg det som ett ypperligt tillfälle att få träna på utställning tillsammans med henne innan det är dags att ge sig ut i de officiella sammanhangen framöver våren och sommaren. Domare för dagen var jättetrevliga Vibeke L Andersson. Och hon har ett så underbart fint sätt med hundarna. En domare som rekommenderas varmt till ovana utställare & hundar =)

Penny skötte sig kanonfint i ringen och tyckte att det var skoj att få springa runt och visa upp sig. Hon var ensam i unghundsklassen men man ska ju få ett HP också för att få fortsätta tävla om bästa tik och det fick vi till min glädje. Det var två tikar till anmälda, en i öppenklass (Ljuslyktans Ablazing Antoya) och en i veteranklass (Inassicas Sea Holly). Två mycket fina tikar det också som båda förtjänstfullt fick sina HP! Så det var roligt att få konkurrans i bästa tik =) Och till min glädje så drog Penny det längsta strået! Så då blev det till att tävla mot den bästa hanen (River Race Fuller's Discovery). Efter lite klämmande och springande så räcktes BIR-rosetten över till oss och då var vi nöjda för dagen och hade gärna åkt hem men vi skulle ju in i gruppfinalen också så vi fick vackert vänta kvar.

Och i gruppfinalen fortsatte Penny att showa så bra så hon sprang till sig vinsten i den också så då blev det bara för oss att stanna till finalen också. Men där blev vi inte placerade utan fick tacka för oss men jag är så nöjd med hur Penny skötte sig under dagen. Hur hon tog allt med ro och hälsade lika glatt på alla som ville gosa en stund.


Fina damen står fint...


Penny & jag, Toya & Linnea och Holly & Linda


Och så ska det springas...



Men det är jobbigt att vara på hundutställning. Vi gick och la oss utpumpade kl sju igår kväll och vaknade kl åtta i morse. Men idag ska hundarna få en av dom efterlängtad tur i skogen!


Härliga vårvinterdag!

Nyss inkommen från en härlig promenad i det underbart fina vädret. Solen skiner från en klarblå himmel och det är ett par minusgrader ute. Väder som gjort för att vara ute hela dagen lång men man har ju ett arbete att sköta också så det går ju inte för sig. Men jag är ju ledig nån timme mitt på dagen så jag hinner ju njuta en stund i alla fall.

Har märkt att Penny har en försmak för både älg- och rådjursskit så det gäller att ha ögonen med sig när man är ute så hon inte hinner smaska i sig för mycket av dom frusna delikatesserna. För jag kan tänka mig att det inte är så bra för magen med för mycket sånt som ligger och skvalpar där.

Nu börjar det även krypa i fingrarna att komma igång med både apporteringsträningen och agility'n. Men än är det för mycket snö kvar. Och jag ser fram emot ett år fyllt med många hundaktiviteter. Och i år har jag lyxat till det med att ta ut 4 semesterveckor på rad! Vet inte när det hände sist men ett bra tag sen är det i alla fall.


Träning...

Igår blev det en efterlängtad träning med lydnadsgänget. Men det märktes att det var ca 2 månader sen vi senast gjorde nåt vettigt i träningsväg för Marwin var något okoncentrerad. Men han jobbade upp sig allt eftersom och till slut gick det riktigt bra! Så nu är det bara att ta sig i kragen och träna in momenten i klass II så vi kommer ut på tävlingsplan snart för det är ju så kul med tävling!

Penny fick också komma ut och vi tränade lite fotposition vilket gick bra trots all störning från alla andra hundar. Det blev också lite utställningsträning då en till i träningsgänget ska ställa ut på lördag.

Frode fick också komma ut en sväng och visa lite av sina pajasfasoner och tala om att han minsann också var med ;)

Efter träningen for jag hem och slängde i mig lite mat och for sen in till stan för att möta upp Susanna & Birk för lite socila träning på stan. Och vilka duktiga vovvar vi hade. Gick så fint vid våra sidor och tittade på allt. Och det blev till och med ett pubbesök ;) Bilder från det besöket finns att se här.

Idag har det inte blivit så mycket då jag har jobbat men vi tog en lång skön promenad nu ikväll.


En trött Marwin efter helgens aktiviteter...


RSS 2.0