Officiellt!

 Idag hade resultatet från helgens utställning kommit ut på hunddata så jag tog och skickade in ansökan om championatet på en gång. Och ca en kvart senare hade jag fått ett mail från SKK som bekräftade att Marwin numera kan titulera sig SE U(U)CH!! Känns rätt grymt att ha en sån hund!

SE U(U)CH Cremecastle Victory Tilly

 Så sitter man nu här hemma i soffan efter en oförglömlig dag och det är nästan så att tårarna börjar att rinna. Och det var även nära att dom kom när jag ringde till uppfödaren Kristina och talade om vad Marwin hade åstadkommit idag! En dag jag drömt om men aldrig riktigt vågat hoppats på skulle bli sann men nu är min guldklimp iaf ÄNTLIGEN svensk utställningschampion!! 
 
Marwin's fina rosetter från idag
 
Det har även gått bra för Penny i helgen med en vinst i öppenklassen med CK igår och en 3:e placering i bästa tik med reservcert och en 2:a placering i öppenklassen med CK idag och en 4:e placering i bästa tik!!

Trimkurs

Idag har jag hållit en trimkurs i Goldenklubbens regi. Det var andra gången jag höll i en sån. Sist var i våras och då var jag så nervös att jag bara tyckte att jag babblade om en massa osammanhängande saker. Men denna gång kändes det inte lika nervöst och nåt måste ju iaf blivit rätt då deltagarna var nöjda :) Till hjälp hade jag alltid lika trygga och trevliga Ann-Marie! Känns skönt att ha henne där som kan hålla reda på virriga mig ;)

Det var tre deltagare som alla var riktigt duktiga och fick till trimningen bra på sina hundar! Så de kommer nog inte ha några problem med att trimma sina hundar själva i framtiden.

Efter att kursen var avslutad trimmade jag av Ann-Marie's 4 grabbars fronter som tack för hjälpen. Och så fick jag ju lite hundar att träna på samtidigt :)

Långpromenad

Idag blev det en riktig långpromenad. Och som sällskap hade vi Lotta med hennes flat Pepsi. Och idag hittade vi äntligen en hund som kunde hålla samma tempo som Penny. Marwin springer hon ifrån som ingenting men Pepsi hängde på i hennes rasande fart. Tror hon blev lite snopen faktiskt. Det var en riktigt skön promenad trots det mulna vädret. Så efter 2 timmar och 6 km var vi hemma igen och Marwin och Penny har knappt rört en fena sen dess. Frode fick vara hemma men han fick komma ut på promenad både innan och efter så han är också nöjd med dagen.

Går och går...

Jag, Marwin och Penny håller på och försöker få oss i fin form. Vi promenerar mest några kilometer varje kväll i raskt tempo. Och på dagarna blir det mest minst en timmes promenad i skogen. Jag själv har som mål att få bättre kondis och att tappa nåt kilo vore ju inte heller fel. Och vovvarna är det tänkt att de ska få välmusklade och fasta fina kroppar. Frode som inte har samma ork som förr får hänga med på skogspromenaden men på kvällen får han en alldeles egen runda innan de andra där han kan strosa runt och lukta som han själv vill. Vilket han säkert tycker är alldeles utmärkt!

Long time...

Längesen jag bloggade nu. Men jag har inte haft nån lust med tanke på allt som varit. Först Frode och sen Marwin som också blev dålig. Men nu är alla pigga och krya och det är full fart!

I helgen var jag på en inofficiell utställning som anordnades av J/H kennelklubb. Ställde ut Penny för träningens skull då jag vill kunna visa henne fritt och såg då denna utställning som ett perfekt tillfälle för det. Hon blev den enda vuxna som fick HP så då blev hon automatiskt BIR också. I gruppfinalen blev hon placerad på en fin 3:e plats!

Marwin's son Santos "Seamountain's Xclusive Xanthos", ägd av Jossan Arvidsson var också anmäld i klassen valpar 6-9 månader och vann sin klass med HP och vann sen mot tikvalpen och blev då BIR-valp! Sen gick han och vann gruppen också av bara farten men blev tyvärr oplacerad i finalen men både matte & vovve var så duktiga och man kunde inte se att det var premiär för båda två!

Nu laddar vi vidare mot dubbelutställningen helgen 24-25/11 och så hoppas vi på snö snart så vi kan börja åka skidor! Eller jag åker och hundarna drar ;-)

RSS 2.0