Träningsförbud!

Idag var det dags för Marwin's andra besök hos massage- och fysioterapeuten Frida från Åre HundRehab. Och hon tyckte att han blivit mjukare i kroppen sen sist och det var kul att höra. Jag fick även många fler tips på hur jag ska göra i fortsättningen för att komma till rätta med att Marwin har lätt för att stressa upp sig. Och om man tänker efter så låter allt väldigt självklart men man behöver nog att nån sparkar en i baken ibland :P Men vi fick också rekommendationen att lägga ner all träning såsom lydnad & agility för att Marwin skulle få ett break från allt som kan stressa upp honom. Så nu har han träningsförbud! Men han fick gärna göra övningar där han behöver använda näsan för det har en lungnade effekt så nu ska det kastas godis i snöhögarna =)


Marwin blir så trött efter massagen...


Legolas på besök!

I helgen har vi besök av Maria & Jimmy's Legolas för dom är i Sundsvall och firar 1-årig bröllopsdag. Och mycket lättsammare hund kan knappast finnas. Han finner sig helt i att vara här. Och han och Marwin har så kul ihop, röjer och busar =)

Idag har vi varit ute i skogen i över en timme och haft det skönt. Det enda som saknades var väl solen men man kan ju inte få allt här i världen. Kameran var med så jag bjuder på några bilder.


Hittar du nåt Legolas


Jag tar dig snart


Frode ville också vara med och busa lite


Lego flyger


Marwin fäller ut öronen för landning


Dags att åka hem

Imorgon blir det nog en till promenad i skogen innan jag lämnar tillbaka Lego. Om jag nu gör det vill säga ;)


Ibland ska man ha tur! Hade precis passerat förrådet när det mesta av snön rasade från taket! Hade jag fått det där i skallen så hade jag nog haft lite ont i huvudet nu :P

R.I.P Rasmus <3



010127-110224

Sov gott Rasmus

Du kommer att vara enormt saknad


Open Show i Ö-vik!

Idag har jag varit till Ö-vik på Open Show med båda grabbarna. Domare var Christer Flodfäldt från kennel Sangold. En väldigt noggrann och trevlig domare som väl motiverade varför han placerat hundarna som han hade =)

Först ut var Marwin i klassen Limit som han var ensam i och då såklart även vann men med oss fick vi ett HP så vi fick gå vidare och tävla om bästa hane. Sen direkt ut och byta till Frode som skulle in i veteranklassen där det var en till med. Och Frode var sprallig idag och ville inte riktigt som jag ville. Han blev placerad 2:a i klassen men fick till min stora glädje ett HP!!

Sen ut och ge Frode till Susanna som hade varit snäll och lovat att ställa Frode om båda fick HP. I bästa hane var det 10 st med och Frode på riktigt bushumör och skällde sig runt i ringen så Susanna hade det hon gjorde :P Men Frode blev sen avtackad som nr 2 och fick fortsätta sin show utanför ringen! Det plockades ganska raskt bort fyra hanar men den sista tog det länge innan domaren hade bestämt sig vilken det skulle bli. Men till slut var vi fem kvar och Marwin var en av dom <3 Han blev sen placerad som 5:e hane vilket jag är jättenöjd med =) Och båda fick jättefin kritik som jag ska lägga upp på hemsidan sen! Och ett stort tack till Susanna som var snäll och hjälpte mig att ställa Frode i bästa hane <3 Bjuder på lite bilder från dagen också!


Spralliga Frode blev fina Frode =)


Ge mig godis matte!!


Många fina rosetter blev det =)


Och ett stort grattis till Susanna som med sin Birk "Lanjelins All Or Nothing" vann Puppy II med HP och blev sen 2:a bästa hanvalp =)

Igår var jag på Republiken Hund till vilken jag anmält Marwin. Det är en utställning där de hundar som är bosatta i länet och fått CK har rätt att anmäla till. Den består av heat där en eller två blir utslagna tills det bara är en hund kvar som då blir Republiken Hund. Marwin vann sitt första heat men blev sen utslagen i det andra mot en jättefin kelpie! Nedan följer lite bilder.












Hundig helg!

Igår var det dags för GRK J/H årsmöte och då även utdelning av 2010 års Allround Golden. Hade skickat in på både Frode & Marwin. Marwin blev 2:a och Frode 4:a. Men tyvärr var det bara 4 stycken som hade skickat in så kom igen nu jämtar och aktivera era golden under detta år så vi är fler som kan vara med i tävlan om 2011 års Allround Golden!

Det var också en väldigt intressant föreläsning med två veterinärer från Ejra Djurklinik om våra hundars leder & ben. Mycket nyttigt fick man lära sig.

Som vanligt var årsmötet en väldigt trevlig tillställning med många skratt! Och vi hoppas på ett år där vi slipper ställa in våra aktiviteter pga för få anmälda.

Idag har vi varit in till stan och träffat Susanna & Birk för lite utställningsträning. Marwin springer lungt och fint om han får springa först men vill gärna försöka springa ifatt om han springer efter :P Men han har en så härlig attityd i ringen och viftar på svansen hela tiden =)

På hemvägen stannade vi till vid Andersön och tog en promenad på isen. Vovvarna hittade älgspår på isen som var så roliga att springa och nosa i. De for fram och tillbaka som furier. Typiskt nog glömde jag kameran hemma men ett med mobilen blev det på en Frode som tyckte att han inte hade tid att agera fotomodell utan skällde ut mig istället ;)


Vov, vov...


Ser ljuset i tunneln!



Idag var sista gången jag behövde gå till sjukgymnasten. Och det känns skönt att se ett slut på hela den här grejen och få återgå till ett normalt liv utan en massa begränsningar. Men jag tänkte köra på med styrkeövningarna en vecka till innan jag vågar på att ge mig ut i skidspåret. Men vad jag har längtat till den dag jag kan ge mig ut och åka skidor igen!

Var ute med vovvarna på isen för första gången igår och både jag och dom njöt i fulla drag i solen. Och det är första gången i år som jag kände solens strålar värma. Så hopp om våren finns. Men idag snöar & blåser det så våren låter nog vänta på sig ett tag till.


Hej, hej matte...


Hej då matte...


Frode filosof...undrar hur långt han fortsatt om jag inte kallat tillbaka honom...

Massagebesök för Marwin!

Idag har Marwin varit till en hundmassör från Åre HundRehab som en gång i månaden kommer till Djurmagazinet i Östersund. Ville mest att hon skulle kolla igenom honom ordentligt för att se om han var ok eftersom vi tränar och tävlar rätt så mycket. Men tyvärr så var han inte helt ok. Han var stel i ryggen och reagerade i höger bog när hon klämde där. Han behöver även mer muskler i underlinjen. Men bakpartiet såg jättebra ut och i övrigt, förutom underlinjen var han välmusklad. Men hon skulle skicka övningar på mailen imorgon som Marwin skulle börja med. Och så ville hon träffa honom igen om en månad när hon kommer till Östersund nästa gång och jobba vidare med honom för det här skulle vi se till och fixa. Så nu ska både jag och Marwin göra övningar för att stärka muskulaturen så vi får väl peppa varandra ;)

Frode ska också få komma till massören men jag tar en hund i taget för det är inte billigt.

Promenad i vintersolen!

Idag har jag & Maria varit till Grytan och promenerat med våra vovvar i ett alldeles underbart väder. Och Marwin tyckte det var så roligt att ha kompisar att röja runt med. Frode fick stanna hemma hos min mamma & pappa för han var lite halt i fredags så det blev vila för honom. Men han har säkert blivit ordentligt bortskämd så inte är det synd om honom. Vi hittade en underbar skogsstig att gå på så vi slapp alla galna skoteråkare att gå och hålla koll efter.


Tjohoo


Inte lätt att hinna med en Border Collie


Tripp, trapp, trull och Maria's lilla hjärtegull


Tackling


Marwin fångar snöbollar


Vilket även Snö var duktig på


Utställningsträning & stadspromenad!

Idag har jag varit in till stan och haft utställningsträning i Ida's garage. Med oss denna gång var även Susanna med sin söte goldengrabb Birk. Marwin tyckte det var så kul att få springa runt i ring med kompisar så han såg inte riktigt klok ut. Högt buret huvud och så höga frambensrörelser så det var väl nästan så han slog dom i hakan :P Men efter ett antal varv såg det väl mer normalt ut. Men vid uppställandet stod han så fint =) Fick även agera lite domare och känna igenom Vanessa & Birk och dom var så duktiga. Ida var sen snäll och gjorde samma procedur med Marwin.

Efter träningen tog jag & Susanna en promenad på stan med våra vovvar vilket är riktigt nyttigt för mina lantishundar! Vi tar ju mest skogspromenader och de folk vi möter på dom är ju lätträknade. Men grabbarna skötte sig riktigt bra. Men dom vet ju inte vad vett & etikett är så gågatan användes som skithus :P


Tre stiliga grabbar i stan, Birk, Frode & Marwin....


Testing, testing!

Har varit ute en tur i skogen med vovvar & kamera. Hade gärna sett att solen sken men idag är det mulet och snöar. Men några bilder blev det i alla fall, eller ganska många men flera raderades direkt :P Måste lära mig att utnyttja zoomen så motivet inte bara blir en liten prick mitt i bilden ;) Men man lär väl sig! Bjuder på några av bilderna.


Här går det undan


Snön yr när Marwin sätter fart


Snö är livet enligt Frode


Peta tänderna lite


Söta hundrumpor

Igår var Marwin & jag till Dille ridhus och tränade agility. Kul att komma igång igen efter ett par månaders uppehåll. Marwin var tokladdad och det gick fort, fort med resultatet att pinnarna flög åt alla håll. Men efter att ha laddat ur det värsta så kunde han fokusera och då gick det riktigt bra =) På slutet körde vi en klass I bana men matte måste lära sig att tagga till likadant som på tävling och vara med hela tiden och visa för annars blir det som igår och Marwin missade ett par hinder pga otydlighet från mig!


Full aktivitet


Biffen & Marwin, dom klart tokigaste vovvarna på träningen

Nu ska här fotas!

I söndags beställde jag kameran och idag var den här! Det gick snabbt med andra ord! Har testat den lite på Mini & Bentley men imorgon ska jag ta med den ut och se om jag kan få till några fina vinterbilder =) Bjuder på några av kissarna!


Mini linslus...

Bästa utsiktsplatsen...

Vink, vink...

Helt misslyckad bild men den fick vara kvar pga Bentley's min...

Han kan se normal ut också...

RSS 2.0