Debut Lkl II

 I söndags var Marwin och jag iväg och äntligen gjorde vår debut i lydnadsklass II efter 1½ års tävlingsuppehåll. Tog det mest som träning då jag vet att han behöver nån tävling på sig för att komma i tävlingsform. Men man vet ju aldrig, det hade ju kunnat gå bra men Marwin kan ibland vara en riktig pajas och dagen till ära visade han den sidan. Men nån ska ju stå för underhållningen också!
 
Det började med den alltid lika nervösa platsliggningen. Nu är jag inte nervös över att Marwin ska hitta på nåt men man vet ju aldrig vad de andra kan tänkas hitta på. Men det gick galant och det blev en skön 10:a! Sen var det fritt följ och Marwin gjorde det riktigt bra så vi blev belönade med en 9:a! Men sen var det läggande under gång och det normalt så säkra momentet hade Marwin glömt bort vad det var men han gjorde ett kanonfint ställande under gång iaf men det ger ju inga poäng så det blev en 0:a. Sen en fin inkallning som gav 9,5 poäng. Och sen rutan som har varit vår akilleshäl! Ibland går han klockrent in i rutan för att nästa gång ta en krokig väg in för att kolla konerna eller nåt annat av intresse. Denna gång var en av de bortre konerna väldigt intressant så när han väl kom på att matte sa visst stanna hade två av tassarna hamnat utanför så det blev bara 5 poäng där. Efter detta så var det dags för apportering och det var här som underhållningen tog sin ordentliga början. Han sprang ut med fin fart på mitt kommando för att hämta den men i samma stund som jag såg att han greppade den såg jag att apporten kommer inte att komma in till mig :P Men han försökte fint att lämna den både till domaren, sekreteraren och tävlingsledaren och han drog även en repa förbi publiken för att se om inte nån av dom ville ha den ;-) Och kommentaren som finns att läsa i protokollet lyder "roar publiken"! Men då det är jag som ska ha apporten så blev det ju en 0:a. Sen var det sista momentet som var hopp över hindret, men varför sätta sig på andra sidan när man kan hoppa tillbaka på en gång! Så det blev ännu en 0:a! Men vi hade kul iaf och det är ju huvudsaken!
 
Marwin i ett nötskal ;-)

Lydnadsträning

 Ikväll har Marwin och jag varit iväg och tränat lydnad inför vår debut i 2:an. Och det gick helt ok faktiskt. Men jag har både hittat igen favoritleksaken och kokat lever så det var väl sjutton om han inte ska vara lättmotiverad då! Efter lite finslip av vissa moment kommenderade snälla Solis oss genom hela programmet förutom hopp över hinder då vi tyvärr inte hade tillgång till nåt sånt.
 
Rutan funkar riktigt bra nu. Jag kör med target och nu känner jag att han är rätt säker på den så nu ska jag förminska den. Men planen inför tävlingen är att vi ska ha den varje gång vi tränar så att han ska tro den ligger där på tävling också men då förhoppningsvis stanna på mitt kommando.
 
Det största problem vi faktiskt har är apporten av alla moment. Han har bra fart ut och plockar upp den fint (för det mesta). Men sen när han ska komma in med den så blir det en väldigt vid sväng på vägen in och så vill han gärna sätta sig snett framför mig. Eller lämna den till nån annan, den varianten funkar också tycker han! Men jag jobbar vidare på det!
 
Efter att jag och Marwin var klar kommenderade jag runt Solis med sin Tea också. Dom båda är så duktiga men Tea har bestämt att hon ska börja trilskas lite på fjärren, allt för att hålla matte på alerten!
 
Sen fick Penny komma ut och träna lite kontakt. Men med kokt lever så är det ju ingen konst alls tycker fina fröken!

Sommar...

 Sen senaste inlägget har det väl inte hänt så mycket. Har varit en hektisk tid på jobbet så med vovvarna har det mest bara blivit promenader men jag tror inte att de misstycker att det är lite lugnare vissa perioder. Men nu är det bara en jobbvecka kvar innan det är semester för oss och då tar vi vårt pick och pack och drar till stugan. Och då tänkte jag att det ska hinnas med lite mer hundträning. Och jag har ju anmält Marwin till en lydnadstävling som blir vår debut i klass II. Ser det enbart som träning på att tävla då det var länge sen vi tävlade sist och inte är i nån tävlingsform. Men det ska bli kul iaf!
 
Av Marwin's avkommor är det nu 6 av 7 som är röntgade och resultat är hittills på höfterna 3 A, 2 B och 1 C och alla fria på armbågarna! Och alla ögonlysta UA!
 
Dagen har vi ägnat åt en s.k. Frode-promenad. Vi är ute länge men går inte så långt då Frode's ben inte orkar med långa raska prommenader längre. Men alla verkar njuta lika mycket av dessa promenader!
 
Marwin där han trivs bäst, i något blött alltså...

RSS 2.0