Vår Norge-tripp!!

Så är man då äntligen hemma igen efter en väldigt varm & dammig tripp till Norge. + 29 i skuggan och en enormt dammig fotbollsplan gör att man har intorkat dammigt svett överallt. Och håret ska vi inte tala om. Och så knastrar det i munnen av allt damm som flög runt. Men i övrigt var det en trevlig tillställning. Och så då till resultatet kanske ;) Det lär väl vara det som intresserar mest. Marwin fick återigen sitt röda band men inget mer. Men vi kämpar på för jag vet att jag har en kille som utvecklas långsamt och den som väntar på något gott, ja det vet ni ju ;) Kritiken finns att läsa på Marwins egen sida för intresserade.

På hemvägen stannade Maria & jag i Ytterån och lät hundarna ta ett svalkande bad och gissa om de njöt i fulla drag. Marwin for upp och ner i vattnet och svalkade då även oss tvåbenta när han tog långa svepande tag med sin svans. Men det var faktiska skönt att få bli lite avkyld =) Och innan hundarna fick hoppa i plurret hjälpte Maria mig att ta den utlovade ståbilden på Marwin så den får ni andra se så fort jag fått den.

Och så vill vi skicka ett stort grattis till Marwin's syster Ellen som finns på Solstrimmans kennel som igår tog sitt andra cert i Gällivare =) Grattis, grattis!!!!!!

Norge nästa!!

Nu börjar det dra ihop sig för min & Marwin's resa till Norge. Och om en vecka vet vi hur det gick =) Jag hoppas ju på det röda bandet förståss om det nu är samma regler där som här i Sverige förståss. Får nog kolla upp det där så man inte tar och gör bort sig.

Annars händer det inte så mycket här hos oss. Vi tränar mest på med lydnaden & apporteringen just nu då det är något vi med lätthet kan träna hemma då det är mycket med jobbet just nu när det är skördetider plus att vi har många kalvningar och inte har alla kalvningar gått som en dans utan komplikationer har uppstått. Men nu hoppas jag att resten  går bra och att alla mammor & barn får må bra.

Och snart kommer syster Åsa hem och hälsar på. Hoppas hon har nå't fint med från Thailand till mig ;)

Våran hemlis =)

Nu kan jag berätta vad vår hemlis var som vi var iväg på igår. Marwin & jag var nämligen till Åsele och gjorde MH. Och han reagerade i stort som jag hade trott. Och det samlade omdömet om honom var att det var en väldigt social hund med stor leklust och med mycket jakt i och med ingen kvarstående rädsla. Det enda riktigt negativa var att han hade väldigt svårt att koppla av under passiviteten men det vet jag att han har problem med så det är något vi får träna på helt enkelt. Det hela finns på film och jag får se om jag kanske kan ladda upp det på datorn nån gång och lägga ut det. Och stort tack till Ida som följde med och filmade det hela =)

Sen igår kväll var det 10-årsjubileum på klubben med god mat och många skratt. Men jag blev inte så jättelänge då jag skulle upp tidigt idag och åka till Mörsil och vara ringsekreterare åt NNFK. De hade lovat mycket regn idag men vi hade turen på vår sida och det var uppehåll ända tills BIS-finalen. Och vilken underbar domare. Tänk om alla var som hon så skulle det vara en fröjd att vara ringsekreterare.

Nä nu ska jag hem och sova för jag är SÅ trött!!

Första tävlingshelgen avklarad!!

Nu tror jag att jag har börjat repa mig efter helgen. Jag har varit så trött men med ett par katter som röjer halva nätterna och inte låter en sova så tar det tid att ta igen förlorad sömn. Jag for ju som sagt upp på fredag kväll efter jobbet och var uppe hos Maria & Jimmy i deras stuga strax efter klockan tolv. Så då var det bara att krypa ner i sängen och försöka sova nån timme.

Till lördan hade jag bara anmält Frode vilket jag i efterhand ångrade då Marwin har gjort stora framsteg på slutet. Och Frode tävlar ju bara i hoppklassen då han tycker gungan är läskig. Men Frode hade en dag då han gjorde ärevarv redan efter första hindret. Han tyckte väl att det räckte med att hoppa bara ett hinder och att han då redan hade vunnit ;) Så det blev en diskning för oss.

Sen på söndan var det ju båda grabbarnas tur. Först ut var Marwin i agilityklassen och till min stora glädje tog han sig runt banan med en jättefin kontakt. Nu fick vi ju ingen framskjuten placering men vi ser våra första tävlingar enbart som träning inför framtiden. Sen var det dags för hoppklassen och Frode var först ut. Han startade riktigt bra men sen var han bara tvungen att kolla in några som satt bredvid plan och där försvann många sekunder så i mål hade vi 5 fjutiga tidsfel. Jag blir så irriterad när han gör så här för hade han inte gjort det så hade vi ju tagit en pinne. Sen var det Marwin's tur men denna gång gick det inte speciellt bra. Marwin var i en helt annan värld och skulle kolla in allt på banan. Och den fina kontakten från första loppet var som bortblåst. Det var som att det var en helt annan hund jag hade med mig på banan. Men det var ju hans första tävling så jag tror helt enkelt att batterierna hade tagit slut. Men som helhet är jag väldigt nöjd med honom =)

Bilder finns på Maria's blogg för dom som vill se!!

Sista inlägget....

....innan helgen!! Och på fredag kväll efter jobbet bär det av mot Nordmaling. Men jag ska ta täcke och kudde med mig om jag nu inte orkar köra hela vägen så jag kan krypa ned i baksätet och sova en stund =) Ska bli spännande att se hur det kommer att gå för Marwin och vad han kommer att tycka om allt runt om. Troligtvis kommer han att tro att alla är där för att hälsa på honom ;) Liten uppdatering kommer i mobilbloggen om jag orkar med efter allt springande.

RSS 2.0