Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter fyra dar i Sundsvall. Marwin började tävlandet i torsdags med två diskade lopp men med fin kontakt. Fredagens lopp gick något bättre men även en disk då. Lördagen var han helt kanon men fick ett stopp på bommen men med en underbart fin kontakt genom hela loppet. Placering 18 av 33, alltså ingen diskning ;) Och med tanke på att han gått bättre för varje dag hade jag stora förhoppningar på dagens lopp men idag hade jag en helt annan hund med mig ut på plan. All fin kontakt var som bortblåst och han hade allt annat än agility i huvudet. Vet inte om det kan bero på att vi inte fick göra nån framhoppning idag då de plockade bort alla framhoppningshinder lagom tills att klass I skulle starta. Tycker att det var så enormt dåligt gjort. Det är ju A och O att få värma upp ordentligt innan start. Men det är bara att ta nya tag. Nästa tävling blir väl i september då det är på hemmaplan. Ska träna som bara den till dess. Och jag kan väl säga att det var tur att Frode inte blev anmäld till agility'n nu i helgen för förra lördan fick han ett fukteksem som inte ville ge med sig så i onsdags var vi till djursjukhuset och där fick han en salva att smörja på. Han har haft rätt ont i eksemet och haft svårt att komma till ro på nätterna men nu är han som vanligt igen =) Men att han fick ett så elakt eksem nu igen kan nog bero på att han har fått sluta med maten han ätit i tre år (det är så länge sen han sist hade problem med eksem). Och den blev vi ju tvugna att sluta med pga att de som tog hem den inte längre får hem den. Men jag har fått korn på ett nytt foder som jag tror jag ska testa. Det är vetefritt och det var även det andra fodret han åt.

Nästa helg är det dags för Svenstavik men jag får se hur det blir med Marwin. Han fäller fortfarande mängder men han hade ju samma torra päls när vi var i Norge och hon tyckte ju att han hade härlig pälskvalité. Men jag ska duscha honom på fredag så får vi se vad som händer med pälsen efter det.

Och så avslutar vi dagens inlägg med ett stort grattis till Marwin's syster Ellen som var till Finland förra helgen och fick cert och blev BIR!!

Sundsvall nästa =)

Trot eller ej men vi lever faktiskt =) Har varit väldigt klen på att blogga på sista tiden men vi har njutit av det fina sommarvädret och bara haft det skönt mellan mina arbetspass. Och allt är bara bra med oss alla & katterna har åkt på semester till stugan och får vara ute och springa som de vill. Enda smolket i bägaren är väl att Marwin fäller som en tok och om två veckor är det ju utställningen i Svenstavik =( Och hans päls är torr som fnöske och ser allmänt trist ut. Så vi får se om det blir nån utställning men hoppet är ju det sista som överger en.

På torsdag i nästa vecka åker vi ner till Sundsvall för att tävla i agility men det är bara Marwin som är anmäld. Det blir fyra dagars tävlande men bara ett lopp per dag fre-sön. Hade ju hoppats på att de hade kört båda klasserna i klass I men icke då. Men man får väl vara glad för det lilla.

Frode gör inte så mycket just nu men han är en hund som aldrig tålt värmen så bra så han för göra det han orkar med i värmen. Men inte märks det att han börjar komma upp i åldern för förra helgen var vi ute på en mastig 2-timmarspromenad bland annat över en blöt myr (och ja, jag blev väldigt blöt om fötterna i mina gympaskor) men han hade nog gärna fortsatt i 2 timmar till om han fått som han velat. Och likaså Marwin. Kom just på att jag har ju bilder från vår blöta promenad som jag tar och lägger in. Lägger in lite mer bilder när jag ändå håller på =)

Först bilderna från promenaden.



Frode äter lite gräs



Marwin har hittat en dypöl att bada i



Undrar om det finns nåt här i



Japp, jag hittade en pinne



Så här såg det ut på myren....



....och så här såg Marwin ut ;)

Och så lite andra bilder.



Detta är vad man ser om man sitter på baksidan där jag bor.....



....och detta. Inget att klaga på med andra ord =)



Trollet spanar från trädet



Och Frode är som matte och vill ej vara med på bild



Marwin älskar att simma

Och så avslutar jag inlägget med en låt, en ny favorit. Håll till godo!!


RSS 2.0