Slut på semestern!

Imorgon är det dags att börja jobba igen efter en skön veckas semester. Veckan har försvunnit väldigt fort men jag får trösta mig med att det bara är 4 dagars jobb veckan som kommer och sen 4 dagars ledighet igen =)

I måndags for jag till stugan så det mesta av semestern har spenderats där. Det är så skönt att vara där för där kan jag verkligen koppla av och både hundar och katter stormtrivs där. Veckan förflöt lungt ända tills i fredags när min moster ringde och sa att tiken som hon har som skulle ha valpar pinkade grönt vilket kan tyda på att någon av valparna har dött. Så hon ville ha skjuts in till djursjukhuset vilket jag såklart inte kunde neka henne. Och något som man trodde skulle bli en vanlig bilresa till djursjukhuset utvecklades till att bli något mer dramatisk. För i sista rondellen innan man når djursjukhuset bestämde sig den första valpen att det var dags att komma till världen. Och inga parkeringar fanns det så det blev till att ställa sig bakom de andra bilarna och sedan fick jag rusa in för att hitta någon hjälp. Jag svamlade en massa men jag fick nog fram det jag ville för det var en som följde med ut i bilen i allafall ;) Så den första valpen anlände alltså i baksätet på min bil och till vår stora glädje levde den lilla krabaten. Det var en fin stark liten tikvalp! Efter att mamma Troja fått tvätta valpen lite och hämtat sig en aning fick hon komma in i ett rum på djursjukhuset. Där fann hon sig snart till rätta och började pyssla om sin lilla valp hon fått. Men ca 35 minuter efter den första var det dags för nr 2 att göra entre och det var en stor levande hanvalp =) Sen blev det ett stopp på 2 timmar innan nr 3 kom vilket blev en till tikvalp. Sen var det dags för röntgen för att se om det var några valpar kvar och röntgen visade att det fanns 2 st kvar så det vara bara till att sätta sig boch vänta på dom. Och nr 4 kom ca 1,5 timme efter 3:an och det var en stor hanvalp till som vid senare vägning visade sig vara den största av dom alla. Men sen blev det helt stopp på valpningen men vi visste ju att det fanns en kvar. Men när det inte kommit ut efter 3 timmar så fick veterinären hjälpa till att dra ut den och den visade sig tyvärr vara död så det var troligtvis den som orsakde de gröna flytningarna. Men det blev i allafall 4 st starka och friska valpar och Troja har visat sig vara en väldigt duktig mamma!

Nr 1 har hittat mjölkbaren


Nr 2 har nu också anlänt


Och självklart hittade den också snabbt maten


Och så var de 3


Dags för hemfärd


Hemma igen


4 söta korvar

Igår var jag till Strömsund och jobbade på brukshundklubbens utställning där. Ett trevligt arrangemang och en supertrevlig domare fick jag jobba för. Sen hjälpte jag även till vid finalen där jag levererad resultatet från domare till speaker. Efter det blev det att fika lite innan hemfärd och den gick inte snabbt för det snöade väldigt mycket och bitvis frös det på framrutan men till slut var jag hemma igen och då kan jag säga att det var skönt att krypa i säng!


Utställning Frösön

Idag har jag varit iväg på en inoff utställning med Frode & Marwin på Frösön. Då de båda går i samma klass var Ida snäll och ställde upp och visade Frode åt mig. Tack Ida! Båda killarna fick HP vilket jag är väldigt nöjd med så båda fick vara med i Bästa Hane där Frode blev 4:e bästa och Marwin slog till och blev Bästa Hane och Marwin fick verkligen en kanonkritik och Frode's var inte heller så pjåkig. Men i tävlan om BIR'et fick Marwin se sig slagen av Linda med sötaste Holly =) Men dom var helt klart värdiga vinnare! Inga bilder har jag att visa då inga blev tagna så jag bjuder på en annan av mina stiliga killar =)



Kommer snart att lägga in deras kritiker på hemsidan för intresserade!

Två pälsbollar på besök!

Idag har jag varit hundvakt till syrrans två små troll. Var meningen att jag skulle åka och möta syrran och hämta upp voffsingarna hennes men någon (läs jag) hade glömt innerbelysningen på i bilen så den var heldöd så hon fick komma ända till mig med dom. Men jag hade en snäll granne som hjälpte mig sen att få liv i bilen med hjälp av ett par startkablar.

Vi tog en riktigt skön promenad i, håll i er nu, +2 GRADER!! Första gången på hela vintern vi haft plusgrader! Alla vovvar tyckte att det var skönt att få springa av sig rejält. Även Rasmus som jag hade fått stränga order om att inte få släppa lös men han ville ju också springa med de andra så han fick rejsa lite han också med kopplet på.


Söte Rasmus <3


Mio flyger fram och Marwin gör sitt bästa för att hänga på =)

Den 25:e februari hade jag ju äran att få gå på Maria & Jimmy's underbart mysiga bröllopp =) Tack än en gång för att jag fick vara med på eran dag!


Så vackra så tillsammans!


Och självklart ska man åka limousin som nygifta!


RSS 2.0