Kurs hela helgen = fullmatad hårddisk!

I helgen har jag varit på kurs i Ås. Igår lördag kom det först en från Studiefrämjandet Mitt och höll en cirkel i hur man kan behandla besvärliga personer i kurssammanhang. Väldigt lärorikt. På kvällen var det en föreläsning om "Friskvård för hund" med Annika Falkenberg som var öppen för alla. Väldigt intressant att få höra och lära om ett helt nytt sätt att träna upp sin hund på så att den använder sina rätta muskler på rätt sätt. Och idag söndag har vi som fått äran att gå denna kurs fått gå mycket djupare in på detta med Annika om hur man kan se på en hund var den eventuellt har problem och hur man på ett väldigt lätt sätt kan åtgärda detta. Vi har tittat på olika hundar och bara man verkligen tar sig tid att titta på en hund kan man väldigt snart se om det är något som inte står helt rätt till. Och under både gårdagens föreläsning och dagens fördjupning i ämnet har man fått många aha-upplevelser till varför ens hund beter sig på ett visst sätt men också en lättnad till att det inte är alltför svårt att få ordning på men att det kommer att ta lite tid. Efter att jag själv fått fundera en del på det Annika sagt om hur hundar står och rör på sig kom jag själv fram till att båda har svaga spända ryggmuskler vilket gör att de belastar sina framben på fel sätt (för att kompensera) som gör att de båda vrider in armbågarna mot kroppen. Och när Annika visade massage på Marwin kunde hon konstatera just det på Marwin, att han har väldigt spända ryggmuskler som då blir en föjld av dåliga ryggmuskler. Och när hon började mjuka upp ryggmuskler och bogmusklerna så märktes det att Marwin kände ett visst obehag för det börjar pirra och sticka vid uppmjukningen av dom men snart tyckte han bara att det var skönt med massagen. Provade att massera Frode också när vi kommit hem och han reagerade på samma ställen som Marwin medans han nästintill sov när jag var på andra ställen och masserade. Så nu blir det till att öva på skritt-träningarna vi fick lära oss och massage ganska intensivt första månaden på kvällarna men sen kommer det att räcka men en gång i månaden när jag fått ur all skit ur deras muskler och fått dom mjuka och fina.

Och Maria, om du läser detta kan jag nog tala om för dig varför Extra (visst var det hon??) gnager på tassarna ibland =)


Lite gamla bilder!

Hittade lite gamla bilder på min digitalkamera som jag inte har använt på evigheter så idag bjuder jag på en del av dom =)


Bentley "mitt i smeten"   Dec - 08


Bentley leker tafatt med Frode's svans   Dec - 08


En mysstund   Dec - 08


Frode älskar leksaker   Feb - 09


Bus i blicken   Feb - 09

Imorgon ska jag träffa Maria på agilityplan och träna med vovvarna! Det ska bli så kul. Har lite smått börjat med lydnadsträningen med Marwin igen och han är så taggad nu när vi tränar. Tror att det bara är bra att ta en paus från all träning ibland så att man får tillbaka det riktiga suget & glädjen i träningen!


Veckan som gått!

Äntligen en dag med behaglig temperatur ute =) Bara -5!! Längesendan det var så varmt ute så det blev en lite längre tur med grabbarna idag. Och det kan jag säga att det uppskattades mycket. Båda for runt som några tokar! Så nu hoppas jag på att det får fortsätta vara varmt ute så att jag kan ta tag i skidåkningen ordentligt tillsammans med Marwin.

Denna vecka har jag slagit rekord i att komma hem sent från jobbet. I måndags hade vi en väldigt komplicerad kalvning vilken resulterade att jag inte var hemma förrens kl. 01.00 natten mot tisdag. Och sen så skulle jag ju vara tillbaka på jobbet kl. 05.30 för att påbörja tisdagens jobb. Så tisdag kväll blev det sängen väldigt tidigt. Men det är så att jobba med levande väsen, man vet aldrig vad som kan hända och händer det nåt är det bara att se till att det är fixat innan man kan gå hem för dagen.

På hundträningsfronten händer det inte så mycket mer än att jag håller på att träna in några trixs med hundarna. Marwin tror jag det går att lära nästan vad som helst medans Frode inte vill försöka sig på något han tycker är konstigt. Men han lär sig fortare än Marwin men det är väl för att han har vett att ta det lungt och tänka sig lite för och inte bara rusa på i 110 knyck!!

Nä man kanske ska ta och åka hem nu och hoppas på att denna vecka som kommer blir lättsammare än denna som varit. Ha dé!!

En liten kortis!

Så har vi då kommit in i år 2010! Ett år som jag hoppas att Marwin kommer att kunna visa upp vilken duktig hund han är på alla möjliga sätt och Frode kommer att få göra precis det han tycker är skoj. För en som närmar sig 8-årsåldern tycker jag ska få åldras med värdighet och med gott samvete kan få börja ta det lite lugnare. Och ett beslut jag tagit är att han kommer att få lägga agilitykarriären på hyllan. Det är nämligen så att jag är rädd om hans armbågar då de har pålagringar och jag vill inte utsätta honom för onödiga påfrestningar.

Nu har kylan hållit oss i ett järngrepp ett bra tag. Det är inte många dagar som tempen har orkat över -15 grader. Men imorgon lovar dom ca -5 så då ska jag nog ut och testa tolkbältet som jag fick i julklapp =) Och Marwin får ju samtidigt jobba lite! Men Frode får det lyxigt och behöver bara springa bredvid!

Marwin i full fart över ängarna


RSS 2.0