Marwin pappa!

Igår torsdag blev Marwin pappa till 8 små valpar! 3 hanar & 5 tikar! Alldeles perfekt fördelning! Och det ska bli så spännande att få följa dom från de små gryn som de är nu och hela deras liv! Och kul blir det att få komma och hälsa på dom framöver och se vad det är för små knattar som Marwin & Sonja har fått till tillsammans! Att de blir trevliga hundar som det kommer bli kul att jobba med är jag övertygad om och så hoppas man ju på att dom blir riktigt snygga också!


Utställning Sundsvall

Idag var det dags för Västernorrlands Kennelklubbs utställning i Sundsvall. Och dit var Marwin & Penny anmälda. Först ut var Marwin i öppenklassen där han fick excellent och blev placerad som trea. Tyvärr inget CK så längre än så kom inte han.

Sen var det Penny's tur och hon var anmäld till unghundsklassen. Hon fick där excellent och vann sen klassen med CK! Sen blev det en lång väntan innan det var dags för bästa tik för det var många tikar anmälda som skulle granskas. I bästa tikklass blev vi kvar bland dom fyra som skulle placeras och där sprang Penny till sig en fin tredje placering =) Men i bästa tik var hon så trött efter en lång dag så kanske hade hon kunnat springa till sig en bättre placering om hon haft det rätta klippet i steget kvar. Men jag är så nöjd med dagen och jag ser ju allt utöver excellent som en bonus!

Kritikerna kommer inom kort ut på hemsidan under respektives sida!


Marwin 5 år!

Idag är det Marwin's dag! Och då ska man självklart ha nåt gott i magen! Och dagen till ära blev det Princessbakelse =) Och när man är så snäll som Marwin är så bjöd han ju Penny & Frode på bakelse också!

 
 
 
Smarrigt värre...

 
 
Mums...

 
 
Gluffs, gluffs...


Operation apportering!

I år ska jag banne mig få ordning på mina nerver när det kommer till att starta på jaktprov! För jag vet ju hur jag påverkar Marwin till det negativa när jag blir så nervös att allt nästan bara snurrar i skallen. Jag glömmer hur jag ska göra och bete mig. Och framför allt glömmer jag att vara lugn!! Och jag bara tjatar! Nä nu e de fan i mig skärpning som gäller!!!

Och hur ska vi nu komma dit? Jo jag har funderat hela vintern och kommit fram till ett upplägg jag stenhårt ska hålla mig till! Och det hela går helt enkelt ut på att både jag och Marwin ska behålla lugnet när vi tränar och ha ett tydligt mål för varje träningspass och inte tumma ett dugg på det!

Lätt som en plätt!


Träning, träning, träning...

Helgen har helt ägnats åt hundarna. Igår var det först ögonlysning för Marwin och han hade så fina ögon så det blev UA! Sen var vi några som hade stämt träff för lite utställningsträning i "Lotta-hallen". Och då Marwin's ögon ännu inte återhämtat sig efter dropparna dom får vid ögonlysningen var det Penny som fick vara med och springa runt. Och gissa om hon tyckte att det var kul! Hon sprang på som en blådåre och svansen gick i ett! Men mot slutet lugnade hon ner sig, eller hon blev väl rättare sagt trött ;) Men hon är så härlig med sitt glada och spralliga sätt!

Sen åkte jag till Djungelhuset för att träffa Maria m. familj och där blev jag guidad av Vilgot genom den enorma klätterställningen. Men det märks att kroppen börjar bli "gammal" för jag har träningsvärk i låren idag ;) Men Vilgot var snäll och tog inte med mig genom dom trängsta utrymmena för där skulle jag nog inte få plats som han sa ;)

På eftermiddan blev det agilityträningspremiär för säsongen. Och det var en Marwin som var lite disträ men han blir ju lätt det om man gjort uppehåll med en sak en längre tid. Men årets mål är att bli uppflyttad till tvåan i en av klasserna i alla fall och agilityklassen ligger väl närmast till hands då vi redan har två pinnar i den klassen. Men det återstår även att se hur han kommer att reagera i år då löptikar tillåts att tävla. Men jag ska försöka i alla fall.

Penny fick också komma in och prova lite och snart sprang hon genom tunneln gång efter gång och tyckte att det var så roligt! Provade även några hopp och bommen som först var lite läskig men snart spatserade hon över den också som ingenting. Hon är så tacksam att träna med för hon bjuder verkligen till och vill göra det man erbjuder henne.

Sen blev det en mysig kväll hemma hos Maria med jättegod thaimat men jag fick noga hålla i min friterade kyckling för annars hade nog Vilgot & Thilja ätit upp allt för mig ;) Men självklart fick dom några bitar också!

Idag blev det först lydnadsträning i Oviken med lydnadsgänget och Marwin var så taggad idag och jättekul att träna med. Nästan lite väl laddad men hellre det än en hund som går och sackar efter en. Penny tränade jag vidare på fotgåendet med och där får jag vara noga nu med att verkligen belöna när hon går i rätt position för hon vill gärna glida ut lite snett framför mig. Men det blev snabbt bättre bara under dagens träningspass för hon är en smart tjej som fattar snabbt vad som krävs för att få belöningen!

Kvällen har ägnats åt utställningsträning i "Lotta-hallen" igen men denna gång var den instruktörsledd av Linda Näslund som har hållit på med hund hela sitt liv och varit exteriördommare i många år. Hade först tänkt ta Marwin idag men när Penny var så laddad som hon var igår så bestämde jag att det var hon som fick vara med idag. Och nog kände hon igen sig vart hon var för det var järnet in i lokalen och idag var det ju många fler hundar med så det var ju ännu roligare. Men när hon fått springa av sig lite så flöt hon på i ett fint trav och jag fick några bra tips i hur jag skulle göra det bästa möjliga av vår tid i ringen!

Frode har fått mycket vila i helgen för matte tabbade sig i fredags då hon trodde att han hade kvar samma stålmage som han haft i yngre dagar. Hans mat hade nämligen tagit slut och den väntade leveransen av mat med posten uteblev trots att den skulle komma. Så jag gav honom av Marwin & Penny's mat men det skulle jag inte ha gjort för hans mage gillade inte det så jag fick springa ute många gånger natten mot lördagen och hela lördagen var hans mage också i olag. Men natten som var har det varit lugnt så idag har han fått ris i många små portioner. Men Frode har varit lika pigg som vanligt så det har varit skönt i alla fall.


RSS 2.0