Tråkväder...

Har precis kommit in från en promenad i det nu varma vädret. Och vi hann precis hem innan det började regna lite smått. Det har blivit blött, grått och trist ute nu på bara ett dygn. Hade hoppats att den fina vintern vi haft skulle hålla i sig ett litet tag till men icke då. Men vovvarna njuter i alla fall vilket väder vi än har.

Det har inte blivit så mycket tränat på sista tiden mer än att jag jobbar på att få Penny att förstå att "fot" betyder titta på mig medans du befinner dig på min vänstra sida. Och hon är verkligen lättlärd. Och mycket belöning när vi är ute och hon spontant själv söker kontakt. Och självklart jobbar vi mycket på inkallningarna som jag tycker har blivit mycket bättre sen hon kom hit. Har även anmält henne till en inoff utställning den 10 mars för träningens skull. Jag har tränat lite här hemma på att ställa upp henne och det har funkat fint. Men det brukar ju kunna bli lite annat med en massa störningar runt om.

Frode & Marwin har just inte fått göra nånting. Men det kan vara bra även för hundarna att få vila en period och jag kan se på båda två att de bara gör dom gott att bara få vara. Och även fast Penny har varit lätt att få in i flocken så syns det på alla att det har varit en omställning. Men nu tycker jag att alla har funnit sin plats i flocken och det har blivit så lugnt.


Tog och skaffade mig en ny säng också så nu får alla plats ;)


Republikens hund

I lördags var jag på Republiken Hund på Furuparken. Det är en tävling om Jämtlands vackraste hund. Kriterierna för att delta är att de minst ska ha fått CK under föregående år vilket både Marwin & Frode hade fixat men jag anmälde aldrig Frode då alla hundar i fjol fick springa uppe på scenen och med en höjdrädd hund tyckte jag att det inte var nån idé. Men i år fick såklart alla stora hundar springa nere på golvet så då hade jag ju kunnat anmäla honom ändå. Men Marwin var i alla fall med. Men det blev snabb sorti för honom då han åkte ut redan i första heatet mot en jättefin storpudel.


Bästa Marwin gjorde sitt bästa i alla fall =)

Trots Marwin's tidiga sorti så blev det ändå en väldigt lyckad kväll eftersom jag hade väldigt trevligt sällskap av syster Jessica och några vänner från BBHK i form av Kari m. man och Monica. Och för Kari med sin västgötaspets Flora gick det riktigt bra. Hon vann veteranklassen och blev tvåa i Republikens Hund! Nästan så det blev grand slam för dom iom att de var nära att vinna båda klasserna!


Kari & Flora som vinnare av veteranklassen och Linda & Ozzy som tvåa...

I finalen möttes då Flora, flaten Foppa och cockern Joel. Och den som lyckades dra det längsta strået blev Nathalie som tjusigt visade sin mamma Gunilla's jättefina Foppa!


3:a cockern, 1:a Nathalie med Foppa & 2:a Kari med Flora 


Värdiga vinnare i form av Nathalie & Foppa


Bus & lek i snön

Idag blev det ingen skidtur men väl en härlig promenad i det underbara vädret. Solen sken från en klarblå himmel och det var bara ett par minusgrader. Marwin & Penny lekte och busade i snön och Frode ägnade sig åt musjakt. Några bilder får illustrera det hela =)










Hmm, undrar vart mössen gömmer sig...


Före och efter...

Ikväll har saxen fått arbeta på Marwin. Och det var en del att jobba sig igenom. Han har just nu en väldigt tjock, härlig & blank päls. Som gjord för utställning! Synd bara att det är väldigt ont om utställningar häromkring just nu.


Före...


Efter...

Lite skillnad blev det ju i alla fall :P Men lite mer finputs kommer det bli. Blir dusch och nerkamning (försöka iaf) av lockarna på fredag så han blir fin inför Republikens Hund på lördag.


Årsmöte

Idag har jag varit på Goldenklubbens årsmöte som hölls på restaurang Murklan ute på Frösön. Det var även utdelning på Årets Allroundgolden för 2011. Frode kom på en 6:e plats och Marwin på en fin 2:a plats! Och grattis säger vi till Åsa & Bruno som vann! Efter årsmötet bjöd klubben på jättegod mat bestående av en grillbuffe. Och väldigt trevligt hade vi så det blev en perfekt avslutning på kvällen.

Nu har även både Frode & Marwin flyttat hem efter Penny's löp. Frode hade lite svårt att fatta att hon löpt färdigt så han fick bo kvar hos pappa & mamma nån extra dag. Men det verkar ha snurrat om lite för Marwin för han tar varje chans han får till att rida på Frode och han är alldeles för snäll så han bara står där och låter Marwin hålla på som han vill :P Men han lär väl lugna ner sig så småningom.


Lite smått...

Jag har försökt mig på en gång, alldeles innan Penny började löpa att lära in "fot" men hon kunde inte koncentrera sig alls. Och jag fick ju svaret ett par dagar efteråt varför hon inte var direkt kontaktbar så under löpet har jag bara låtit henne vara i sin egen lilla "värld". Men de senaste dagarna har hon blivit mycket mer pigg & alert så ikväll gjorde jag ett nytt försök med "fot". Och gissa om hon var med på noterna! Hon fattade på en gång att satt hon fint vid min vänstra sida så fick man en godisbit! Och vilken attityd! Åh så kul det ska bli att träna med denna tjej. Och nu när det är svinkallt ute så är det ju en perfekt sysselsättning att hålla på med inomhus, att börja lära in grunderna så smått =)


RSS 2.0